>

Salam pagi jumaat………moga minggu ini….minggu yang terbaik buat kalian……..dan semoga minggu akan datang lebih baik dari minggu ini………

Takde mood nak menulis panjang……tp…aci tak kalau pepagi hari nie, aku sajikan korang ngan kerabu mangga yang aku buat Ahad lepas….he he hehe……….1st time try buat di sebabkan laling hubby aku buat permintaan……….confuse jer aku……tp kata nak jadi isteri mithali kan…..harus ler aku tunaikan walaupun agak-agak confuse camner aku nak buat…..ha ha aha…

Balik pasar beli2 bahan….sempat lagi aku belek resepi KERABU MANGGA kat internet…..tu untung nyer sekarang kan…….SEMUA DI HUJUNG JARI ANDA.  he he he…..

tak cukup bahan pun sebenarnyer…..tp ada iras-iras dah rasa dia…….2 trip ko aku buat…..untuk lunch sekali…untuk dinner sekali……..permintaan suami WAJIB kita tunaikan …..

Resepi? korang jangan ler tanya yerk…..aku pun cilok dari internet….tp untuk yang nie bahan-bahannya cam biasa lah kan…..mangga muda (aku beli mangga epal coz’ ranggup), udang kering, kacang tanah, sos ikan, lada cili, garam gula secukupnyer…….udang kering + kacang tanah tu aku sangai…(goreng tanpa minyak) pastu tumbuk……mangga muda tu…hiris nipis2 camtu….tu laki aku yang tolong hiriskan tu……gigih ko dia hiris halus2 camtu……pastu…..korang campur sumer bahan2 yang tersebut yerk…….gaul sampai mesra…pastu…tadaaaa…..jemput makan sumerr!