>

Sapa datang kluang………kalau tak try “NGETEH” kat sini mmg ler rugi…………kalau pagi tu…dari kul 7 sampai pukul 11 lebih….and then petang plak dia start pukul  2 lebih hingga pukul 6………….apa yg special? Roti bakar, kopi railway and kalau kat tekak aku nie………pau sambal dia pun sedap……..and then nasi lemak bungkus harga RM0.60 tu….mmg sedappppppp………….

So, pagi ahad tu, we’ll keluar rumah pukul10.30 pagi………breakfast kat sini…………b4 tu sempat ler singgah dulu ke pasar beli lauk nak masak tengahari….ha ha haa….setelah sekian lama ok……akhirnya berasap gark dapur rumah aku……………..yang tu later lah aku citer coz’ aku nak fokus citer b/fast kami……

Menu wajib kami kalau b/fast or makan2 kat sini……….roti bakar or roti stim………..original kaya made by owner kluang railway yerk…….secret resepi turun temurun dari keluarga………., pau sambal, and berbungkus2 nasi lemak…………….also tak lupa telur separuh masah 2 biji untuk budak kecik nie….kadang-kadang dia menyibuk makan mee hoon…tp selalunyer separuh jer lah..coz’ bila separuh jer…sure telur sampai………bila telur dah sampai…jgn harap ler dia nak layan makanan lain………..

2 hari lepas , nenek dia citer yang dia request telur goreng………..habis sebiji nenek dia gorengkan…dia request lagi…ingat kan cukup dah kenyang…rupanyer dia requested lagi sebiji………so, total up petang tu jer dia makan telur goreng sampai 3 biji……makan camtu jer letak kicap……
 
Semalam pun balik rumah, aku nengok nenek dia bekalkan telur goreng dia yang separuh lagi tak habis…yang tu tak tahu ler telur goreng ke berapa plak..

Act, time we’ll makan2 tu ada couple tengah buat sessi wedding photography…..comel ler plak nengok couple to posing2 manja kat situ kan………..best kan sekarang……macam2 package ada untu wedding………sumer best2……sediakan jer lah duit bebanyak kalau nak hari perkahwinan korang tu jadi special……..
Dah kenyang dengan telur separuh masaknye dua biji utk dia….mama dia plak melantak nasi lemak 60 sen tu sampai 2 bungkus + pau sambal + milo ais, while en papa ngan roti bakar + nasi lemak 1 bungkus + mee hoon 1 bungkus + teh o………so, apa lg…………balik time lerrrrrr

ha ha ha ha ha….takde maknanyer terus balik…………korang nengok ler muncung dia yang dah panjang tu……..tak puas hati mama dia ajak balik…………..so, kena ler layan kan dia kan………..padahal mama dia sama gelitis join xtvt anak .  Xtvt apa…………sat aku citerrrrr….

pst : a bit busy sikit lately…walaupun boss aku cuti 3 hari tapi di sebabkan ada penambahan tugas utk aku…so….terpaksa ler membusykan diri kan.  Apa2 pun aku enjoy buat kerja …