>Sejak dua menjak nie…si Batrice kecoh mulut nak pergi school, nak pergi school…..

Act, dia dah boring duduk rumah sesorang…since Abg. Abid dia pun dah pergi school this year kan…..nak main takde geng……….kalau ada pun, Abang Abid duduk ngan nenek pagi jer….pastu tengahari mula ler dia boring ngadap muka nenek jerrr………….he he he he..

Nie, citer Sabtu lepas……balik dari Pasar Malam tu………lepas makan sumer………gigih dia dok ngusung beg Pooh dia tu ke hulu ke hilir dari depan ke belakang kengkonon nak pergi school…….

kemain lagi dia posing ngan beg Pooh dia nie kan………..lama jugak hayat beg nie ngan si Batrice……dah dekat 2 tahun dah rupanyer………..and keadaan masih sangat tip top………tp tulah, minah sorang nie…dia ada masa-masa dia……nie time dia galak ler nak pakai beg nie……..kalau tak…tersadai jer beg tu dalam bakul barang-barang dia………………

Dah pakai beg……….harus ler naik “motor’ plak yerk…….nak pergi school katanyer…………pastu ronda satu rumah……..nak keluar mama dia tak benarkan coz’ dah malam kan…….layan jer lah “motor” tu dlm rumah kecik nie anak oittt……

Diam tak diam……….besar dah anak aku……dah 3 tahun……..dah macam-macam peel dia yang ……. kekadang tu boleh hilang sabar melayan peel dia…….melayan kerenah dia……

Special pose from Batrice.

Dah tengok dia posing2 gedik kengkonon nak pergi schoolkan……..jom check apa yang ada dalam beg Pooh dia tu……………

buku latihan mak cu dia……….iniler bahan2 dia menconteng kat rumah……..habis sumer dia angkut buku latihan makcu dia……..and…..buku latihan ntah budak mana yang ada kat rumah nenek dia….kekadang tu, Mak Tina dia sedekah buku anak-anak murid dia yang dah tak guna…….so, mmg mewah ler ngan buku budak sorang nie………..
Apa lagi yerk yang ada selain buku? Pencil? kaler pencil? pemadam? pencil box? or.
.
.
.
.
.
.
kereta menan dia daaaaaaa

Hah! tu ler harta dalam beg dia…….buku tu dah OK lah kan…..tp bab kereta menan yang dah sompek sana sini pun dia hangkut dalam beg tu apa kes…….nie nak pergi school ker nak pergi main nie…?

and alhamdulillah…….anak dara aku nie, mmg jadi hobi dia menulis walaupun tak tahu apa ke benda yang di tulis tu………kira boleh di banggakan ler umur baru 3 tahun dah pandai pegang pensil dok corat coret kat buku…….kan……..aku dulu, ntah umur berapa baru pandai nak pegang pensil tulis-tulis bagai……….so, bila tengok Batrice, aku rasa aku dah cukup bangga dengan dia……….walaupun hanya duduk ngan nenek and tak pergi school lagi……….tp alhamdulillah………doa makan dia dah khatam, ABC dah sampai K…….bab nak sambung L, M, N tu…bunyi nyer lain mcam sikit………..123 both in BM and ENGLISH dia dah khatam…..Alif Ba Ta pun dah ada kemajuan……….bab bercakap……jangan cerita lah……….mcm bertih jagung……so, syukur sangat-sangat……………

So, next year memang aku akan pastikan budak kecik nie di hantar ker school……….sian kat dia……….boring duduk rumah berdua jer ngan nenek dia…xde geng nak main nak gaduh………aku ingat nak survey-survey sekolah tadika cina ler untuk Batrice coz’ ikut perancangan kami…..sekolah rendah, kami nak masukkan dia ke sekolah cina….so, if nak masuk sekolah rendah cina…….at least dia dah belajar 2 tahun kat sekolah tadika cina……….