>

masa untuk bertukar…..bertukar jadi ala2 kanak-kanak ribena………….macam-macam game boleh main….antara sporting ngan tak sporting nak join jer lah….tp….mmg rugi kalau tak main….sebab…games dia best2 sumer…senang2 plak tu….he he he…

Jom….layan games apa yang ada .

1) Dam Ular – yang nie tak berkesempatan nak main.  Lagipun take time kan nak menang…so cam ala2 buang masa jugak ler…tp kalau yg enjoy main nie…no hal ler tunggu lama pun….coz’ event nie dari pagi sampai ler petang….

2) Tangkap kotak-kotak merah dlm twister box nie – he he he…sgt mencabar…nampak jer mudah tp nak kena ada skill.  Yang nie pun aku tak main…..biasa lah…memula mmg tak panas lagi…tahap confident pun masih di paras bahaya….ha ha ha……

~ Azie beraksi – dpt 5 blok merah tu kot kalau tak salah…~
~ nurul pun main – dpt 6 blok merah ~

~ sham pun try nasib.  Ko dpt berapa erk poms?~
3) Gladiator – haa…yg nie mmg jgn harap ler aku nak main.  tp kalau dpt geng, tak tahu ler…….pukul ler pihak lawan tu sampai lebam jatuh tersungkur….ganas-ganas…aku kan pompuan lemah lembut lagi bersopan santun…so tak sesuai arr main nie.
4) Pasang buka tayar kereta – yg nie pun aku tak main…..nak buka tayar kat kereta sebenar pun tak pernah…..lagi nak try main yg nie….mau berjam2 aku stuck kat sini jer nanti….he he he….
5) Komputer Games – sumer games GATSBY.  Sapa2 yang pernah main game dlm web GATSBY tu…hah ! duduk sini berjam2 pun boleh…kumpul jer points kat sini….yang nie aku main dlm 4 – 5 round gark ler…adalah dpt dlm 4 – 5 coupons.  Aku main games spray gems and baling belon kasi pecah.  
6) Crazy Parking – haa….yang nie rugi kalau tak main.  Senang nak kumpul points.  Geng2 aku sumer pakat main nie 4 – 5 round…esp kak mimi ngan budak nurul nie…..nie kalau bw Batrice main nie…sure aku menang besar….hahaha ha
7)  Baling Gegelang kat tin GATSBY  – yg nie kalau sapa tahu skill, sure masuk jer…yang nie pun aku main. Also my geng. Rasanyer ada 3 – 4 kali aku dpt masukkan gegelang kat dlm tu…..
8) Slam Dunk – yang nie aku try 2 kali jer….tp 1 kali jer dpt masukkan.  Cara nyer…dia bagi 6 biji bola, and nak kena masukkan 3 kali baru dpt 2 points.  1st try aku dah dpt point…tp lepas tu hampeh……al-maklum, aku kan dulu pemain netball…..so, skill tu kekadang ada lagi..cuma tak di asah……statement poyo erk!
9) Balloon Dart – ha ha ha…tak sangka ada bakat nak baling2 dat….dpt ler 2 point kot kat sini…1st attempt plak tu…..caranyer…dia bagi 3 dart, kena pecahkan 2 balloon.  1 yg putih 1 yg kaler……
10) Crazy Wheel – mmg crazy.  Aku tak sure ada ke tidak yg dpt point dari games nie….ada ball kecik…so, control guna stereng utk masukkan ball kat lubang2 kecik tp kena pastikan bola tu masuk sebelum sampai ke garisan penamat.  Aku ngan kak mimi ada try tp hampeh x masuk pun.  Susah beb!
11) Colour Bowl – yang nie ikut nasib.  Byk gark point aku dpt kat sini.  Dok mengulang kat sini jer. Caranyer, ada 6 biji bola…korang kena baling  bg masuk dlm cawan-cawan comel kat situ. Kalau  masuk cawan berwarna jer dpt 2 points.  
12 )  Lupa plak apa nama game nie.  Aku try 3 kali kot…..tp sekali jer dpt cari tin GATSBY tu.  Tu pun 1st attempt terus dpt.  Sebenarya….time tu aku dah ternampak kelibat tin GATSBY tu…tu yg terus dtp…lepas2 dari tu, try langsung tak dapat.  Caranya…..korang di bagi 3 kali try utk seluk tangan kat lubang2 hitam tu…..kalau ada tin GATSBY kat lubang yang ko seluk tu, baru ler dpt point. Kat sini aku dpt 4 points coz’ sekali masuk jer aku dah jumpa tin GATSBY tu.
13) Bowling kampung – yang nie aku try 2 kali….tp sekali jer aku dpt points and terus dpt 4 points coz’ 1st attempt aku dah menang.  Caranyer…lain sikit…ada 2 biji kelapa muda.  Korang leret tp kena pastikan tak jatuhkan pin tu…….aku memula tak faham coz’ amoi nie tak sempat terang aku dah leret kelapa muda tu….ingatkan kena jatuhkan pin tu…dah frust dah…tp rupanyer tak perlu jatuhkan pin tu.
13) Bowling Kampung 2 – yg nie sama cam yang atas tu..tp yang nie kena jatuhkan sumer pin tu…..hampeh…mmg takde bakat aku  main bowling.  1 pin tak jatuh.  So, no points here.
14) Football Toss – games yang paling byk menyumbang points pada aku & sham.  Lepas rehat, we’ll main games nie jer. 3 biji bola bertali and then lempar ke palang nie.  Kena pastikan ball tu sangkut kat palang tu baru dpt points.  Yang nie pun ikut sapa yang jaga…aku suka sorang girl pompuan melayu tu jaga…coz’ even tersangkut kat palang paling bawah pun dia bagi gark points.  Ikutkan 2 palang teratas jer boleh dpt points.  he he he …
 
15) Games nie pun aku tak main…..ala2 cam rock climbing ler…..see, berani tul budak pompuan tu panjat2 kan….he he he…
16) Ketuk Kacang – kah akha kah….susah wei nak agak bila kacang tu sampai bawah……ko kena ketuk sekali jer and pastikan kacang tu pecah …baru dpt point.  Aku dpt 2 points kat sini.
17) Golf – langsung tak try.  Bukan apa…..tak reti arr…padahal amoi sebelah tu senang2 jer dia tunjuk skill camner nak pukul bola golf tu…tp aku kan pemalu.  wakakakahahah…statement tak boleh blah ok!
18) Pancing GATSBTY- takde ikan, roll on GATSBY pun jadi ler di pancing kan.  Yang nie pun aku tak main.  Benda2 camnie kena full concentration…so…aku malas nak buang masa kat sini…aku nengok jer dia org main…cam susah ler plak nak pancing roll on tu…
Byk lagi sebenarnyer games2 yang aku tak sempat nak ambil gambar….apa yg penting mmg happening giler arrr…nie kalau ada masalah, sampai sini sure masalah sumer hilang ntah ke mana…..serius beb….memasing mmg mengenjoykan diri memasing main game yang ada kat event nie.
So, salah satu sebab kenapa memasing sibuk main games sebab nak kumpul point.  1 coupon ada 2 points…Total point yang aku dpt ada dlm 100++ kot…tak kira ler plak……yang nie pun coupons utk 2nd round…….aku belasah main Football Toss jer time nie…..
Dah dpt points…apa korang kena buat? …haaah…tak reti2 beratur utk redeem hadiah.  Tu dia……….macam ular kena palu memasing beratur………..tp mmg berbaloi2 ler kumpul points and beratur utk redeem coz’ hadiahnyer pun berbaloi2 ………………
~ suziey with her hubby ~
Sham tengah nak redeem hadiah….ntah apa ler si amoi tu kelentong ko sham….tp byk gark poms nie bw balik hadiah…..dia pun byk dpt points….
keh keh keh…..candid betul gambar nie………kemain tekun si Filla dok tengok hadiah yang sham redeem.  ntah apa yang dia confuse kan tu…..buk Filla nie pun giler byk bawak balik hadiah.  Aku rasa dia boleh open table jual balik hadiah2 yang dia dpt tu…
Kak Mimi, Nurul and Zeli yang tengah beratur utk 2nd round nak redeem points. Nurul & Zeli mmg betul2 lucky lah….apa jer games yang depa main, sure dpt points…jeles tul tau…….aku rasa arr…points terkumpul diaorg mau cecah 200++ kot…..
apa barang yg aku redeem dari point terkumpul aku…? he he he…tak byk pun…and sumer nyer KHAS untuk laling hubby aku….kira upah jaga Batrice ler kan…….