>baru ada mood nak update.  Ingat nak update semalam….tp aku takde mood…..di tambah…masih ada lagi sisa2 kepenatan berjimba di hari sabtu…..hahaha…dasyat erk….1 hari 1 malam…penat tak hilang2 lagi gara2 berjimba @ Gatsby Deodorant Street Fair tu…..yang tu nanti aku citer later yerk……..

Jumaat…….pukul 3.00 we’ll dah sampai bus stand….my FIL and MIL hantar lah kan…..tengahari tu…balik kerja kelam kabut aku packing apa yang perlu…and then kul 2.15 aku drive pergi rumah MIL plak…..Batrice aku siapkan kat rumah nenek dia jer…….

We’ll orang 1st yang naik bas.  Excited tak excited lah kan………..

macam2 bekal nenek dia bawakan untuk budak kecik nie………ngan pisangnyer…ngan roti nyer…ngan rocky nyer…..susu awal2 aku buat…….tp bas belum jalan dia nak request…….takde lah aku nak bagi kan..coz’ buat sebotol tu jer…..agak2 sampai area melaka baru ler aku bagi….lagipun b4 gerak dia dah minum sebotol susu nenek dia buatkan………….

kat dalam bas x ramai…..lagipun bukan musim cuti kan……

syukurrr……..Batrice xde lah buat hal sangat dlm bas………dia dok layan nak tulis2…..nasib mmg bawa bekal buku & colour pencil dia……………tp yang tak laratnyer…dia tak reti nak duduk diam………asyik nak berdiri jer coz’ nak tengok pemandangan kan…………..pastu mulut pot pet pot pet jer……satu bas boleh dengar suara dia……

pukul 7.30 we’ll sampai ke bukit jalil…pudu tengah buat renovation kan…tu yang sampai ke bukit jalil tu……..umak aiiiiii……….ramainyerrrr orang…..pastu giler jauh aku nak kena menapak ngan batrice dari tempat bas tu ke stesen lrt……..laling hubby aku suruh naik lrt……giler ko….ngan beg, ngan batrice lagi…nak suruh aku berdua jer naik LRT….bukan tak boleh…tp aku malas nak ambil risiko…buatnyer anak dara tu nak berdukung…tak ke haru…….so, menunggu ler aku dua beranak sampai laling hubby datang…..

Masa nak tunggu tu…..takut gark aku…yelah…kat KL nie macam2 orang boleh jumpa…..aku plak just berdua jer ngan Batrice……si Batrice plak, dapat tempat lapang yang dia boleh main lari2…kemain lagi…..jauh sikit jer aku dah jerit kat Batrice…yelah…takut jadi benda yang bukan2 kan……mmm……….masa tengah tunggu tu…datang sorang budak lelaki….umur around awal 20-an kot…..minta duit kat aku, katanyer dia takde duit nak balik……….hu hu hu…aku tak layan…ckp aku pun takde duit….tengah tunggu org datang ambil……lupa plak aku nak tanya dia, nak balik mana…….tp lepas tu….aku cam kesian plak kat budak tu…buatnyer dia betul2 takde duit nak balik kan…..hu huhu….melilau gark ler aku cari kelibat dia…ingatkan nak ler bg dia RM10 ke kan…jadi lah….tp aku tak nampak….kalau nampak pun dia duduk jauh2…takkan aku nak datang kat dia plak kan…….aku nie kekadang cepat kesian…….tp mungkin xde rezeki budak tu lah kan…dan xde rezeki aku nak buat pahala…..hahahaa…

Bila laling hubby dah sampai……we’ll naik lrt balik…and then….pi makan2 kat Nasi Ayam Hainan @ Bukit bintang………lepas makan…….ronda2 kat situ…tengok kesibukan  KL di malam  hari….mmg happening…tp sebab aku dah tak larat……ronda kejap jerr………

Kat area Bukit Bintang tu memacam boleh jumpa kan……………salah satunyer nie..GOLD MAN……..cool jer aku tengok…….tp yang tak larat nyer…….si Batrice boleh plak takut…sampai nangis2 cakap tak nak tengok tak nak tengok………jerit2…haha ha….

siap tutup2 muka takut nak tengok….dah ler ramai orang…dia plak jerit2 nangis tak mau tengok……

Muka kepenatan……..nak senyum pun tak larattttt……

Cam biasa lah…….stay rumah sepupu hubby kat Cheras.  Pot pet pot pet…………pukul 2 am baru ler masuk tido……….byk nak buat laporan…..hah ahah….esoknyer pepagi dah bangun nak ke event paling happening….