>

Morning……salam hari ISNIN……..

Bila ISNIN jer…mula ler mood kerja tu down gilerr………..tp nasib ler boss ada nie…so….dari 20%……mood nak bekerja tu dah up jadi 60%……ha ha ha……i kan pekerja contoh…wakakakakah……
See….matahari di pagi ISNIN….sempat lagi aku snap gambar nie……masa nak keluarkan kereta dari parking…..laling hubby aku tu…dah 2 minggu straight ajak tengok sunrise dari bukit kat depan taman perumahan aku…tp…kalau dah bangun nyer kul 8 – 9 pg….sunrise apa yg nampak…matahari dah nak tengak atas kepala dah.

Weekend…we’ll balik Tenggaroh lagi……straight 2  minggu berturut2 balik tenggaroh…….this week coz’ my Pak Ngah buat kenduri 100 hari buat arwah mak ngah aku…….al-fatihah buar arwah.  Dan kebetulan adik bongsu aku pun ada balik……so, meriah lah kami anak beranak….dah lama tak kumpul ramai2 camtu…udah ler aku nie adik beradik 3 kerat jer tu……pastu masing2 sibuk ngan life memasing…….bila dpt berkumpul…mmg happening…mcm2 citer lama keluar………
 *** atuk yang dok bergurau ngan cucu kesayangan nan seorang tu…..esok2…ada saingan…abis ler kamu batrice!***
*** adik-adik ipar ku ***

dan mcm biasalah bila balik kampung……..anak dara aku nie lupa mama papa dia….terus melekat cam kena gam kat Pak Ngah & Mak Ngah dia……

Lepas majlis kenduri……..kitaorg ke kedai andaman plak coz’ nak ambil ukuran badan pengantin dua pasang tu……alahai, baju baru ada 4 pasang yang baru sampai….dah terjatuh chenta ngan satu pasang kaler hitam putih…kalau bg salah sorang tu pakai pun sure masuk lagi ngan tema kaler kami…tp di sebabkan kena top up RM300 utk baju baru….mak aku cakap…lupa kan jer lah…hu hu hu…tp serius…mmg cantik meletup…..masalahnyer…nak tunjuk kat korang pun tak boleh….aku boleh lupa nak snap plak gambar baju tu yang sedang elok terletak kat badan patung……….

Advertisements