>fuh……..mcm2 nak kena rancang rupanyer…….dulu time aku kawen……kemain aku lepas tangan sumer mak aku buat……dari A – Z, cuma bab tempah kad kawen and package andaman jer aku uruskan……yang lain tu 100% mak aku buat.  Aku balik pun lagi 3 hari nak nikah……..hu hu hu…tp tu cerita dulu……now, turn aku plak tolong apa yang patut utk majlis adik-adik aku bulan 5 nanti.

So far, ada beberapa perkara yang aku dah settlekan…….

1) tempahan package andaman & baju pengantin – yang nie aku dah settlekan akhir bulan 2 hari kalau tak silap.  Nak tahu baju mana yang aku pilih…..korang boleh pergi entry : memilih baju untuk majlis bersanding

2) kad jemputan kawen – yang nie pun aku dah settlekan…dah tempah and tinggal tunggu siap jer……aku order 300 pcs utk yang special punya..bagi kat sedara- mara & kawan2 adik aku and 800 pcs yang biasa punya untuk edaran pada orang2 kampung.

3) Cenderahati untuk tetamu – yang nie aku belum decided lagi……….pergh…….kalau boleh sumer aku nak beli…….cantik2 and macam2 kan design cenderahati untuk tetamu.  Maybe aku belikan mug kot untuk keluarga belah perempuan.  Tp itu tak pasti lagi……..if bagi mini kek coklat pun ok gark kan…..dlm fb aku ada satu page yang ambil order buat kek2 mini utk di jadikan as cenderahati….takpe…tu kena bincang balik ngan mak aku…tengok budget camner

4) paper beg – yang nie pun kena gark ambil port…….aku dah survey dah…so far….yang aku dpt xde lah mahal sangat.  So, aku kena cari 3 size paper beg yang berlainan.  1- untuk group yassin mak aku petang sabtu tu. 2- utk family belah perempuan and 3 – untuk tetamu yang datang.

5) cake – yang nie aku tak buat apa2 lagi…survey pun tak lagi…..maybe aku order cupcake sekali.  kalau ler kak aimi dekat….senang aku borong cake & cupcakes dari dia jerrr…….dpt order ngan kak aimi 3 tier cake + cuppies kaler oren hitam….sure cun………kak….pos boleh tak?

6) baju sedondon satu keluarga pun aku tak beli lagi nie….mak ngan aku senang sikit…boleh beli baju siap…ayah aku, laling hubby & batrice…sure susah nak dpt yang sedondon ngan mak & aku…

takpelah…pelan2 kayuh……..