>

fuh….aku rasa dah almost sebulan dah ASTRO aku buat peel……b4 nie…aku rajin layan citer MUNAJAH CINTA setiap kul 5.30 – 6.30 everyday kat tv9…but lebih sebulan dah aku tak dpt nak layan citer tu coz’ tv9 aku tak dpt….gambar jadi putus2….bengang jer aku tau…..dah ler citer tu BEST gilerrr………..tp di sebabkan time tu cuma tv9 jer yang tak dpt……….so, aku ngan laling hubby aku buat tak kisah jer lah………

Pastu…2 weeks lepas tu…dah start 2 -3 channel lagi tak dpt….lagi sadis bila ASTRO CERIA pun dia pakat gambar putus2………naik lagi peratusan kebengangan kami……….

Nie dah seminggu beb………TV1, TV9, channel 701, ASTRO CERIA, channel 703, channel 708 and ada beberapa lagi channel yang jadi cam tu….WAH!!!!! ini sudah lebih……..dah ler tiap2 bulan bayar bil….tak boleh nak lewat sikit pun…sure kena potong…kalau dah kena potong tu…cost nak sambung balik jer dekat rm30 ok…rm20 utk sambung..and rm10 utk servis kalau tak silap aku…..correct me if i wrong !

Call services centre dia……kemain susah………44 kali call baru dapat…pastu bila dah dapat…sambung sana sambung sini…geram jer…………kitaorg dah buat report @ customer services tu…..katanyer nak datang check….aku tengok kan jer…kalau dalam minggu nie tak settle gark….mmg better potong jer ASTRO tu…tengok siaran tv percuma lagi berbaloi2………..free…puas hati…..hu hu hu hu…

Disebabkan tak boleh nak layan apa2 citer pun kat tv semalam……..so, laling hubby pakat beli DVD utk si Batrice ………kalau tak, asyik nak ulang tayang citer CARS…dari pagi bwk ke malam…………

antara DVD2 haram yang kami borong………….tp mmg setiap kali pergi kedai DVD……paling kurang pun 4 DVD kami beli………..murah pun murah…………laling hubby aku nie cerewet sikit sebenarnya kalau beli DVD….nak murah tap kualiti terbaikkkkk………so far…………we’ll mmg percaya ngan tauke kedai DVD tu…if dia kata clear copy or original copy….mmg sure betul …xde nak tipu2 punya…..harga pun murah – RM5 sekeping…..murah kan……….

tengok…….tangan mungil anak dara aku dah tunjuk mana citer dia nak tengok……….biar ler citer tu dah berkurun lamanyer………tahun baper keluar pun aku tak sure…tp aku mmg tak pernah tengok lagi citer Lilo and Stich nie……dulu2 mana nak layan citer2 katun nie…bila anak dah besar ler baru hegeh2 cari citer katun utk anak2 layan sekali.

Last2……..buka DVD Christmas Carol nie……….ok gark ler citer dia…walaupun ada cam lemsss sikit jalan citer dia…………terkejut2 aku layan citer nie…….

Sambil layan DVD tu……….si batrice isi perut ngan Bubur Ayam MarryBrown….setengah mangkuk gark ler dia makan………..ok ler tu….coz’ since demam nie……..dia mmg dah kurang2 sangat susu nyer……….sehari ada ler 2 botol……..semalam sebotol jer……….b4 tido aku buat sebotol………langsung tak gerak pun susu tu…..tp kat mulut, dekat sejam dia hisap puting botol tu…………..sejam tak gerak2 susu tu……….aku dah naik angin dah……minta kemain beria2……..minum nyer tidak……..membazir jerrr………..

Hope lepas nie selera nak menyusu dia naik balik.  Semalam pergi klinik……..timbang sekali….and now berat dia dah 13.5kg……patut ler cam nak patah tangan mama dukung awak………..