>

taraaa……memperkenalkan our lil prince…ngeh ngeh ngeh…dlm keluarga Pak Ali & Mak kiah lorr……our lil boy…Aqeeb Lufti…..selamat di lahirkan on 30 Januari 2010……sorang lagi share bulan kelahiran yang sama dlm keluarga kami, Batrice, Laling hubby and now…Aqeeb.  boleh celebrate sesama lepas nie….

So, sempena kehadiran cucu lelaki sulung dalam keluarga….my MIL buat kenduri kesyukuran sambut cucu lelaki pertama……..on ahad 21 Mac yang lepas…………nak buat majlis cukur jambul……si aqeeb nie dah selamat di botakkan oleh papa dia….almaklum, aqeeb nie ramai atuk……ada 3 atuk….sebelah mama dia…sebelah papa dia jer ada 2 atuk…why? meh i story mory sikit……….adik hubby a.k.a nizam nie…kecik2 dulu di jaga oleh orang lain….my MIL terpaksa bagi dia pada orang lain coz’ tak mampu and time tu baru bercerai ngan husband dia……so…sehingga lah Nizam umur 15 tahun baru lah my MIL dpt jaga dia…tu pun coz’ dia duduk asrama sekolah Vokay Kluang….time2 cuti tu dia pergi rumah my MIL…tp dia lebih rapat ngan mak angkat dia sebenarnya dulu2…………my MIL pun baru dpt cari dia bila dia dah besar…..coz’ mak angkat si angah nie pindah rumah…so, my MIL lost contact….dah 15 tahun umur si Nizam nie, baru ler dpt jejak balik…….dulu2 Nizam nie cam ada terasa hati gark ler ngan my MIL…yelah, dia rasa yang MIL tak sayang dia hingga sanggup bagi kat orang…….tp alhamdulillah now hubungan mereka anak beranak semakin baik…..wokeh..done citer si Nizam tu yerk………….
 
so, now…anak2 Nizam sangat bertuah ok coz’ kaya ngan sedara mara and atuk nenek……..org lain ada dua atuk jer…tp dia terlebih2 sampai 3…….ada hikmah di sebalik setiap kejadian tu kan….and di sebabkan rambut2 si aqeeb dah selamat di gondolkan and majlis cukur jambul pun dah selamat di buat di rumah atuk yang satu lagi………….so, my mum just buat kenduri doa selamat jer lah yerk……

Aqeeb ngan kak Iris…anak sepupu my hubby……….beza giler kan….iris dah 4 bulan…aqeeb plak baru nak masuk 2 bulan……..dua2 dah makan bubur or nestum…………jom layan gambar2 aqeeb yang baru nak bersiap tu……….budak nie dah puas tido…dah puas nyusu……..so, sangat ler behave mood dia……..sayang mak long lerrrrr………

*** muncung burung….geram mak long ngan dia ***

time to mandi….hik hik hik hik hik…budak bucuk………

yesss………saya sudah wangi…sudah hensem…………and ready for my majlis…

Aqeeb sangat behave ok………sikit pun xde nak ngek ngek ngek ker………pandang nenek2 ngan lain ngan pandangan yang blur…hik hik hik hik….so cuteeeee………..

done dgn jayanyerrr…………murah rezeki aqeeb hari tu……..ramai yang menghulur utk dia……..

Semoga anak maklong membesar sebagai seorang Abang pada Kakak-kakak yang ada nie.  Menjadi pelindung pada kakak batrice, kakak yaya and kakak suffiya…..semoga aqeeb jadi contoh terbaik di antara yang terbaik…….

Adik ipar ku dah 2 orang…………aku yang kawen dulu pun x bertambah2 lagi………..rindunya ngan bau baby……semoga Allah makbulkan doa kami utk menambah bilangan cahaya mata.  Amin