>

Salam pagi jumaat semua….just nak share something yang aku rasa berguna buat kita.  Got from my email.
LUCU
tapi kadang-kadang inilah yang selalu berlaku dalam kehidupan seharian kita.
PERCEPTION


di suatu petang yg nyaman….sedang saya syok2 tidor terasa ada sesuatu melompat atas kepala saya..


kendian, benda tu bergerak ke badan


rasa cam kena patuk kat perut….. takkan kutu kot?


bila toleh…. rupenyer si ijou, burung tecik yg tuan saya baru beli semlm


saya suruh ijou gi main jauh2, saya xmau kawan ngan dia….lagipun saya ngantuk giler ni


tapi dia xmau, and masih patuk2 saya


pastu masih nak naik atas bdn saya, berat gak si ijou ni.


tak lama kendian, saya dengor dia tgh patuk benda lain lak… rupanye mengerjakan hp tuan saya


saya pun jerit “Oi!rosak nanti, tuan marah lah”.


dia melawan lak tu


masa saya nak luku kepala dia sedas, tuan saya lalu lak


akibatnye saya dihukum tanpa dipanggil utk membela diri


oh…. di manakah keadilan? bukan saya yg wat tuan~~