>

huuu………..sgt sadis ok……..hasrat nak berjimba2 & berseronok2 kat outdoor theme park tak kesampaian…..pagi tu, kul 3 am laling hubby aku di serang sakit perut yang amat sangat……habis semua keluar………..dari atas keluar, dari bawah pun keluar sama…….apa yang keluar tu…x yah ler aku citer yerk…korang pandai2 imaginasi udah ler……kang aku citer, ada gark yang tak lalu nak makan……

Tak sure salahnyer di mana…sama ada makanan di mamak or makanan di pizza hut…tp dia2 tempat pun aku makan gark…cuma x byk……..takde plak ku kena sekali……….tp mmg sian sungguh ler tengok laling hubby aku yang x larat cam ayam berak kapur………..habis lemah longlai………..

So, lepas check out tu……….terus decided batalkan jer lah impian nak berjimba tu……aku ngan batrice yang seronok………sian plak ngan laling hubby tu kan..next next next time pun ada jugak nanti……x lari Genting Highland tu…………..tu pun , puas gark ler memujuk Batrice……dah janji ngan dia macam2 tetiba jadi camnie…terpaksa mungkir janji ngan dia………rasa sangat2 bersalah…………

and di sebabkan laling hubby aku dah tak larat dah…so, terpaksa ler aku drive turun kan………..aku tawakkal jer lah pada Allah masa drive tu…yelah……..drive tu mmg dah hari2….tp drive jalan turun Genting nie…..tuhan jerlah tahu camner berdebar2 aku nak drive turun tu kan…jalan dah ler mcm ular kena palu…bengkang bengkok…ngan turun bukit lagi……………

Aku suka pemandangan sekitar tokong cina nie……..cantik sangat……..ngan kabus tebal nyer…ngan senibinanyer……dah cam cerita cina zaman dulu2…zaman bangsawan…zaman ala2 duduk kat kayangan.

Sampai area Goh Tong Jaya berhenti kejap cari buah2 potong utk laling hubby aku……so, tetiba laling hubby ajak singgah ke Strawberry Mini Park nie………..dia ckp kesian ngan Batrice….udah ler tak dpt nak enjoy main kat outdoor theme park tu……bg ler dia enjoy kat sini sekejap……..dah laling hubby ckp gitew………so, aku pun …..SAYA YANG MENURUT PERINTAH gark ler….tak baik ok derhaka ckp suami……..padahal kat dlm hati dah munge2 gumbira kan……….

kat sini boleh self picked strawberry tu……….tp byr RM8 lah kalau tak silap…..max 3 orang sekali petik…..tp strawberry nyer comel2 jer…x besar2 dan mungil2 cam strawberry yang aku beli semalamnyer kat restoran mamak tu………tp dari takde kan…..jadi ler  buat kenang2an memetik strawberry……

 Muka ketat budak kecik tu terpaksa tunggu papa dia keluar dari toilet baru leh nak pergi petik strawberry…..x menyabar2………so, time petik tu……….aku berdua ngan Batrice jelah kan……laling hubby memula jer tahan nak snap2 gambar…..pastu dia tak larat terduduk jer kat tepi tunggu kitaorg siap petik

kecoh mulut aku dlm nie tau……..yelah, budak kecik tu dpt gunting kat tangan……kalau boleh ngan pucuk2 strawberry tu pun dia nak cantas……….kejap2 mulut aku kecoh ckp “batrice, no” “batrice…that one cannot cut” kejap2 lagi plak ” no no no….cannot cannot” sure tension mamat bangla yang jaga kat situ…..tp yang kelakar nyer……..bila aku jumpa strawberry yang dah boleh di petik tu…aku suruh dia gunting…….laju jer dia gunting pastu kemain berhemah anak aku ckp “terima kasih mama”…10 kali potong…10 kali gark ler dia ulang benda yang sama……….

amacam……..ada tokoh tak jadi pekebun berjaya……..ha ha ha

Inilah hasil pungutan kami hari tu………x penuh bakul tu…….tp dah kena charge RM24…mahal gark….hu hu hu….beli yang dah siap bungkus sure kenyang perut………

Xpelah kan…….bukan selalu deh dpt pengalaman cam nie………….

Lepas puas memetik strawberry……we’ll terus gerak balik………..tp b4 that….aku  ngan Batrice pusing2 dulu kawasan sekitar nyer lagi sementara laling hubby aku berulang ke toilet lagi………..sian kat dia……..

Alahai………sedap erkk rupanyer strawberry coklat……tp tu ar, mahal ler kat area sini…1 cucuk RM6.50….kat theme park baru RM4……..jadi, demi tak nak kempunan sampai masuk longkang……beli gark ler secucuk nak bagi feeling2 ala Dato’ CT Nurhaliza kan………tp mmg sedap ler wei…..rasa masam2 manis di adun ngan rasa coklat yang…..WALLAH…x reti nak cakap.

Kat area2 situ…….ada mcm2 tau……….aku tak reti nak cerita…tp mmg ok ler gark kalau singgah situ……boleh cuci mata………..boleh cuci poket sekali…………
melata pokok buah markisa nie kat sini……..tahu tak buah markisa tu buah apa…….atau nama kampungnyer…BUAH SUSU…….bergayut2 tergantung kat situ………kalau boleh petik…dah lama aku petik….
Budak bertuah nie berjaya Paw mama dia beli payung strawberry nie……….RM12……boleh lah Batrice…….tp aku tak tahu ler berapa lama jangka hayat payung nie kalau dpt kat tangan dia……..
Cantikkan pemandangan kat sini………
dan sebagai penutup…..
itu ajelah cuti2 kami yang tak menjadi……Insya Allah, ada rezeki sampai lagi ler kami ke atas nie…..ke ada sesapa nak join nanti naik ke Genting beramai2…..jom !