>3 hari tak menjengguk blog…sampai aku boleh lupa password nak masuk…ha ha ha….ngeng erkkk…

Act,  we’ll pergi cuti2 mesia lagi……tp kali nie dekat jer…..x seberang laut pun…….tp dekat tak dekat…….panas gark ler vontot mungil kami nie duduk dlm keta…….ha ha haha..

Ahad, my MIL buat kenduri kesyukuran sambut cucu lelaki sulung dlm family…….tp yang tu later aku citer erkk…..so, Isnin, aku cuti2 duduk rumah jaga Batrice……kalau nak di biarkan nenek dia mengemas rumah ngan Batrice, 3 hari 3 malam pun belum tentu siap.  So, better biarkan nenek dia mengemas rumah dgn aman dan tenteram……..heepp…ingat aku kejam sgt ker biarkan MIL aku mengemas sesorang……ahad tu, aku dah dok berumah tangga kat rumah MIL dari pagi bawak ke tengah malam……….Isnin tu tinggal susun2 pinggan mangkuk dlm kabinet jer…….kerja menyuci, mengemas hall and susun balik perabut we’ll dah settlekan ahad tu………so, kerja2 mengemas tu biar lah MIL aku yang buat……aku tolong jaga Batrice kat rumah pun dah ok lah kan……

Oppsss……back to story cuti2 mesia……….Selasa, seawal 6 am aku dah bangun, siapkan bag and barang2 Batrice…….mandi…..kemas sana sini sikit……kul 7.30 we’ll gerak keluar dari rumah………Batrice pun masih di ulit lena lagi time keluar rumah tu…..ngan masam busyuk tak mandi lagi minah sorang tu….

Sempat lagi b/fast roti canai kat area Tmn Intan…isi perut dulu b4 nak jalan jauh kan………..

We’ll stop kat R&R Ayer Keroh coz’ nak mandikan budak busyuk tu…….lepas mandi, gerak balik ……..tp tupun tak terus direct ke destinasi tujuan….we’ll menyimpang ke Kolej Unity @ area PD sana…….nak menghantar laptop pada cousin…suruh dia servis mana yang patut…uish…..jauh hingga ke hujung dunia rupanyer……..ingat dekat2 jerrr………jenuh nak sampai.

Dlm kereta…….anak dara nie mengunyah twisties………..pastu bising bila nak sampai bila nak sampai…….

Pukul 1 ++ pm we’ll sampai ke KL…………..
Batrice plak, dah kenyang makan twisties sambung tido balik…….susu pun 2 botol habis masa otw ke KL tu……

sampai area Melawati, hujan giler lebat turun……niat nak lunch kat area situ pun x dpt…….mikir nak keluar keta sure basah kuyup punya……..last2 decide makan kat area2 sana je lah…….

Risau gark dlm hati aku nie…..jgn ler kat SANA pun hujan lebat gark cam kat KL…..punah ler harapan nak bersuka ria………tp, alhamdulillah…….keluar tol jer………cuaca cerah balik……..munge2 hati makcik tau…….

Almost sampai ke destinasi……..

Tp, which way yerk……..he he he he……….

Akhirnya……..pukul 2.30 pm sampai jugak kami ke GENTING HIGHLAND…….hooyeeeh……..ha ha ha ha……suka hati mak OK.  Nak kata last minit plan x jugak coz’ beli voucher ngan AMY a.k.a Mama Tisya dah lama dah…tp nak decide bila nak pergi tu jer cam x sure2 lagi kan……..so, a week b4…..aku just book jer bilik ikut tarikh yang kosong……..yelah, kalau pergi sabtu ahad sure kena top up lagi kan…..nak kan bilik free….kena lah pergi hari2 biasa nie……..tp kalau dah nama GENTING HIGHLAND kan……….hari2 biasa nie pun penuh gark ngan pelancong yang rata2 dari SINGAPORE.  So, lastly……dpt ler tarikh 23hb tu…….
Disebabkan keta we’ll nie jenis AUTO so……nak naik ke GENTING tu mmg cam SEMUT lah kan……….semput aku dok dlm keta………….lenkali kalau nak naik GENTING….sila ler guna keta MANUAL erk…baru leh lari laju sikit……
Di sebabkan dua2 dah kelaparan coz’ tak ambil lunch lagi………..so, kat area Goh Tong tu mana ler byk choice utk kedai makan melayu kan…..kalau tak silap ada 2 jer kot….1 mamak and satu lagi selera kampung…….tp di sebabkan en laling hubby aku nie pencinta makanan MAMAK……makan ler kami di MAMAK…………
yang nie aku punya……x habis pun……1/2 jer aku makan….coz’ tekak aku nie bukan tekak MAMAK…..x leh nak masukkkkk……..makan buat syarat isi perut kosong jer……tp papadom dia sedaapppppppp
laki aku kemain berselera……..habis licin makan…….papadom tu jer dia tak makan…….so, yg jadi tukang perabis papadom dia sure lerr bini dia nie kan…….dan aku rasa di sebabkan makan kat sini ler berlaku kejadian yang akhirnya menjadi punca PERCUTIAN ke GENTING nie X MENJADI…huuwaaaaaaaa
Pekerja2 mamak nie pakat usha2 Batrice……..pelik gark aku……bila pergi kedai makan MAMAK……sure anak aku glamer……….berkenan betul mamak2 nie ngan anak aku……satu lagi kedai2 PAKISTAN…..pun sama……….uish…..jgn dah besar nanti anak aku terpikat ngan mereka2 udah ler……….selisih di jauhkan………
Tengah2 makan…….ada plak cina2 yg datang jual buah berangan & strawberry……..Buah berangan nie……sebungkus tu RM10……..pada aku mahal……tp laling hubby aku kata murah ler tu……….kat kluang pun, sekila mau berbelas2 ringgit………..tp yang BEST, buah berangan nie MANIS. shedapppp
strawberry nie plak RM15 sepeket……..besar2 ko buah nyer…….pastu manis plak…….laki aku x nak…tp aku nak………so, tetap beli gark ler………..

Perut dah kenyang…………..hati pun dah senang coz’ dah sampai ke destinasi…….so……let’s posing2 gedik dua beranak…………auwwww
Tu dia………sudah sampai hotel kami…….aku decide stay kat First World Hotel nie…….dekat ngan taman tema kan…….bukan tak boleh nak stay kat AWANA tu…tp aku rasa cam jauh ler plak…nak turun naik turun naik ke taman tema tu……….
en laling hubby tengah beratur nak check in…….nie baru 1st step…..register kat sini, dpt nombor……..pastu kena tunggu lagi utk dptkan no bilik kat other counter……..hu hu hu…aku rasa cam leceh jer……tp maybe dah sistem dia kan……First World Hotel nie plak hotel besar………..
See………akunyer no. 0451……
kat counter baru sampai no 0433…….pergh..almost 20 org lagi kena tunggu…….berjanggut beb………ada lemsss sikit lerr…….nasib bilik FREE kalau yang berBAYAR……..harus laki aku suruh cari hotel lain.

sambil tunggu no naik…….layan Batrice yang sibuk nak belon tu……..kat situ ada 2 -3 badut yang entertaint customer………memula pergi, Batrice ngan laling hubby tak dpt belon tu……..anak dara aku nie kat EGO sikit….belon nak, bila clown tu nak shake hand dengan dia….dia x nak…….dah ko x nak shake hand dgn dia……xde ler dpt belon pun kan……..pastu datang kat mama dia, mekak2 nak belon nak belon……malas nak melayan…….tp dah rezeki kan……….clown tu pusing balik kat area kitaorg…..clown tu leh tanya aku dah dpt belon ke belum…..? so….pucuk di cita ulam mendatang ler…….tu yang dpt FLOWER tu……….

After 30 minit gitewww………baru ler no aku naik………pung pang pung pang kat counter……..akhirnya….we’ll dpt gark no bilik we’ll………perghh…….tingkat 23 ko……..tingkat no 2 paling atas……sumer sekali ada 24 tingkat………..no bilik 23611……….
bilik xde ler besar mana…….biasa2 ajer………tp ok ler………aku nyer jakun…..siap complaint ngan laling hubby aku ckp hotel tu hampeh coz’ xde aircond………..nasib ler laling hubby aku menyedarkan aku BAHAWASANYA yang we’ll pergi nie tempat tinggi…….tempat sejuk…….so, APA KES HOTEL NAK PASANG AIRCOND kan……..pasang kipas no. 1 pun dah sejuk……..ha ha haha….kampung betul lahhhhhh
Dua beranak yang terjah katil dulu masuk2 bilik……….lepas rehat2 sekejap……we’ll gi taman tema plak…..tp yg tu tunggu next entry yerk……..