>kesinambungan dari entry gambar aku & lieya yang di cilok secara sewenang2nyer…so…gigih aku google tutorial camne nak DISABLE RIGHT CLICK nie……dulu blog LIFE THRU MY EYES aku memang buat…tp bila dah pindah ke LITTLE STORY FROM LITTLE FAMILY nie…aku lupa plak camno nak buat….he he he he he..
nasib ler khidmat pak cik GOOGLE memang terbaik….so…cari punya cari punya cari punya cari………berapa byk cari daaaaaa…akhirnya aku jumpa tutorial nie kat blog ALONG ARMAN…thanks dik….see berhemah ok aku…siap letak link ALONG ARMAN nie sebagai tanda penghargaan kat dia….aku pun dah  minta kebenaran ngan dia…

so…senang jer cara2 camne nak buat disable right click tu…..

*** korang pergi kat link ALONG ARMAN tu k….aku tak reti nak letak html code kat sini…..x kuar plak codenyer tu…***

Cara-cara untuk masukkan code tersebut.

* Masuk Dashboard
* Klik layout
* Kemudian Add Gadget
* Klik add HTML/Javascript
* Kemudian pastekan code seperti di atas.
* Kemudian save

~ ayat nie : “DON’T try try….anda bakal disaman di bawah Akta Menciplak Hak milik Orang Lain“; korang boleh tukar ler ngan ayat mengikut kreativit and kehendak korang kan……
Taraaaaaa……….siap…so, lepas nie jgn bimbang kalau gambar korang kena cilok ngan orang2 yang tak bertanggungjawab.  Memang tak boleh punya…..he he he he he..langkah keselamatan bg orang cam aku yang tak suka nak letak watermark…aku rasa cam gambar aku jadi SEMAK jer ngan WATERMAK tu…wallah…bunyi dah cam pantun 2 kerat plak yerkkk….