>From rumah Adib, we’ll adik beradik melencong ke Tanjung Leman……dah satu jalan kan……apa salahnyer menyinggah…nak2 dah lama tak ke sana……….tp yang tak bestnyerrr……….si budak kecik tu tak join…dia kan dah balik dulu  ngan mak tok & tok ayah.  kalau tak sure lagi best.

Sedih aku…………sana sini pokok kering…….betul2 kering sampai leh terbakar………….

see………siap berasap2 lagi time we’ll lalu tu…….betul2 panas lah………….biasa lah….bila musim kemarau nie…………daun2 pokok semua kering2…..sikit silap jer boleh terbakar……….

mmm………sayang kan……………bumi kita nie dah tua.