>

Lama dah tak update citer budak kecik ni kan……..since umur dia now dah 3 tahun 2 bulan………fuh…..mulut dia cam bertih jagung………..1 persoalan………sekurang2 nyer nak kena sediakan 10 jawapan coz’ bila dia tanya, kita jawab….dari jawapan yang kita bagi pun dia boleh reka soalan2 yang lain………so, get ready ler kena buat persediaan mental dan fizikal bila dia mula buka mulut.

Alhamdulillah…………bila dah tukar susu nie……….berat badan anak dara nie, nampak nyer ada naik sikit………ari dok kecoh2 nak pilih susu apa kan utk dia……dari Dutch Lady 123………..now dia dah tukar kepada Dumex Dugro 3-6 tu…..kaler hijau gambar budak pompuan tocang kiri kanan.  Syukur sesangat………..dulu sehari ada lah 4 – 5 kali…but now…..mlm sebelum tido jer dah 3 kali……8 auns.  Belum siang lagi………nasi pun alhamdulillah……..x berapa susah dah nak suruh makan……….kekadang tu….tengah2 malam ngadu lapar……………hu hu hu…..

Bab melawa…..mmg x boleh kalah ler…….dah pandai nak pilih baju mana nak pakai……sepit rambut mana yg sesuai….kalau gi shopping sepit2 rambut dia pun dah pandai pilih sendiri…….kalau di mata dia tak lawa tu…jgn ler beli….mmg sesaja buang duit………demand lebih….
Bab lawan mulut, lawan gaduh……..mmg terror……..tp satu lagi yang dia terror………tukang pujuk…..he he he….cair beb……..bila dah gaduh2 ngan dia nie………pandai dia pujuk mama dia………ayat kemain manis syahdu…………..siap peluk cium mulut lagi…………1 kelemahan batrice…….he he hee…dia tak boleh tengok mama dia nangis…walaupun mama dia nangis coz’ nengok citer drama syahdu kat tv……..dia mmg tak boleh tengok…..dgn dia2 sekali nangis…siap cebik2 mulut….pastu siap lap air mata kat pipi mama dia nie…………
Inilah racun inilah penawar hidup kami……….hu hu hu….emo ler plak yerkkkkk
Xtvt malam khamis…….bukan takat malam bunuh syaiton nirrajim utk mak pak dia….tp malam dia jadi budak kemain tak reti duduk diam………..hu hu hu…..lotih mak cik nak melayan.