>tepat sekali kan tajuk di atas….he he he…..mmg pun….adik yang nak kawen…akak yang over….over beli baju baru…beli tudung baru..dan yang paling tak boleh blah…..siap berinai bagai…he he he….

oooo…gigih ok aku dok menumbuk daun inai ni………….feel lebih sikit bila menumbuk sendiri inai tu berbanding pakai inai serbuk or inai segera yang lain……lagipun, confirm kaler inai lagi cun ok. 

 
Bahan2 yang di perlukan utk mendapatkan hasil yang terbaik……he he eh…..gambir untuk memekatkan warna inai tu…and nasi utk buat inai tu melekat kat tangan….ada sesetengah orang letak arang…tp aku tak suka coz’ nanti kaler inai tu jadi gelap…silap2 nanti kulit tepi2 kuku tu jadi hitam.  1 lagi petua pakai inai….bila dah tepek inai tu kat jari……dah nak kering sikit tu…boleh perahkan limau….nanti kaler dia lagi cantik………
  
over takde ler over sangat kan…kalau aku yang jadi pengantin…….mmg WAJIB ler tepek 20 jari terus…..nie takat jadi kaka pengantin…5 jari pun cukup lerrrrrrrr
  
Tadaaaa……….muka tak mandi pagi lagi….he he eh….lebih afdhal tumbuk inai dlm keadaan suci murni cam nie……ahaksssss
 

and……disebabkan aku nie akak long mithali………..inai tu pi hantar sikit kat umah adik ipar coz’ adik ipar ku cuma tepek inai segera………see…..untung tak untung dpt kakak ipar cam aku kan….