>kembang dah urat mata korang nengok gambar2 kat penyabung tu…? he he he…aku nie kalau nak upload gambar…mmg tamak…kalau ad1 100 kpg…dlm hati tu nak letak gark 100 keping tu dlm blog…nak share ngan korang walaupun ada gambar2 ygn nampak kepala sebelah ker…..kaki jer tanpa badan ker….iskh iksh…camno nak kikis perasaan tamak tu erkkkk?

 

Wokeh…..dah puas amik angin sampai perut kembung masuk angin…let’s buang angin tersebut ngan isi perut tu ngan makanan…….wakakwawhwkawhkaaah….(iskkk…confuse plak ngan cara ku gelak nie..).  Kat situ tak byk choice …..ada ler 1 – 2 tempat makan…..tp menurut firasat en laling hubby aku……kat restoran Mak Midah kot…yang sedap coz’ dia pernah makan ngan member2 dia lepas balik memancing kat Kelong Acheh dulu……..tp time tu…..diaorg siap bw ikan yg dia org dpt time mancing……kira upah masak jer lah kat restoran tu……ikan2 fresh…sure isi sedap manis lagi kan……

  
Kami masuk kedai makan tu pun…kedai tu baru nak buka……..dia start dalam pukul 6.30 rasanyer….kami org yang awal amik order………..aku ngan laling hubby amik ikan siakap – masak 3 rasa, sotong – bakar, ketam – masak blackpepper and sayur kailan ikan masin.  Settle pilih2……..time tu menungguuuuuuuu
  
Cam biasalah kan……..air sampai dulu.  Time kitaorg dok menunggu tu, ada 2 group family buat makan besar kat situ……ramai seh….1 group tu ada ler dekat 20 org…another group dekat 30 orang……nasib ler kami sampai awal……buatnyer sampai lepas dari diaorg…..mmg sure berjanggut ler gamaknyer kami menunggu makanan.
  
  
  
Food dah sampai……hooyeehhh hoooyeeehhhh
  
ketam masak black pepper
  
siakap tiga rasa
  
kailan ikan masin
En. sotong xde gambar coz’ sampai lambat…….aku kalau dah pegang sudu garfu….jgn harap ler nak pegang camera snap gambar……..amik gambar lauk kat atas pun laki aku dah jeling2 manja dah……jeling manja konon, jeling2 terjuling mata adalah……keh keh keh keh……sungguh tak memahami hasrat murni si isteri nak berblog tau….tak support langsung…..
  
fuh……so, apa lagi……..jemput makan sumerrrrrr!!!!!!