>Isnin (16 Feb) kan cuti ……sempena CNY kan…he he he he…..kami gerak balik dari Tenggaroh ke Kluang….gerak pun dah petang….almost 4 lebih…awalnyer nak gerak dlm pukul 3…….tp, aku bw mak gi kedai andam utk tempah pelamin, baju & andam utk adik aku bulan 5 nanti…..2 pengantin….so, cam pening2 lalat plak nak pilih tema….kalau 1 pengantin jer….senang sikit…coz’ cari 1 baju jer…nie 2 pengantin…nak dptkan 2 pasang baju yg lebih kurang jer, bukan senang………at last, kami decide amik ORANGE kaler….wakakwkakaahh….nasib korang ler yerk….ikut selera kakak.

Otw balik tu……kami tak terus ke Kluang……….tp laling hubby menyinggah ke………

kasi suspen sikitttt

 
budak kecik nie baru bangun…….seharian suntuk tak tido….so, bila masuk2 keta jer……..terus wassalam…….
nak tahu ke kami ke mana? alah korang nie………sure nak tahu punya kan….debar2 nak nyibuk sama….
kami ke Penyabong……………he he he…
 
  
Ramai betul orang ke sana……….1st time aku jejak kaki ke Jeti Penyabong…….tp kalau kawasan sekitar cam Teluk Sari tu…mmg dah pernah pergi…tu pun 10 tahun yang lepas….time2 sekolah kan aktif ngan kem kepimpinan….felda mmg xde tempat lain depa sign kontrak….bila buat kem kepimpinan or motivasi jer…sure pergi Kem Teluk Sari….jemu jelak dah…tp dulu2…mana reti jemu……time tu ler baru dpt keluar dari tenggaroh kan……so, dia punya perasaan jakun tu lain macam sikit…nak2 dpt kawan merangkap pakwe baru…lagi lerrr meroyan tiap kali dpt pergi……keh keh keh…….
 
 
 
yg boat kaler orange tu sebenarnyer chalet tau….boat lama tp kreatif tak kreatif ler owner tu tukar jadi chalet…siap ada air cond lagi………kat sini, kalau datang nak stay pun buleh….coz’ ada ler chalet kecik2 2 – 3 buah……..tp for me…x berbaloi stay sini…..if korang pergi ngan family ler……nak mandi air kotor….pemandangan pun x berapa nak cantik……tp kalau laki korang kaki pancing….sini best…..boleh gi Kelong Acheh mancing ikan……dekat jer pun…….
Kat sini pun kira pusat borong ikann or hasil laut…..dah nama pun Jetty kan……..nie yang kerumun reramai kat abg rambut ekor tupai nie……coz’ memasing nak memborong udang & ketam……..nak2 time tu CNY…..pasar mesti x ramai yang berniaga……..so, depa direct beli dari pemborong nie…..nak kata mahal pun tak , nak kata murah pun tak…….
 
my laling hubby pun nak mencuba nasib beli udang…….hu hu hu hu….udang besar ibu jari kaki sekilo RM45…….si laling hubby nak beli rm10 jer……….mana ler depa nak layan……nak kira berapa ekor pun susah kan……….tp, beli pun just utk Batrice jer….dia kan pencinta udang…..last2…x dpt pun…..brother ekor tupai tu tak mau layan……sian erk kami ! xde rezeki….next time datang….kami borong terus 10kg harus brother ekor tupai tu baru nak layan kot!
 
hati kecewa tak dpt nak beli udang RM10……so, memasing bw hati ke jetty……layan tengok orang mancing ikan……hu hu hu…sedih nie wei!
Angin kuat beb! sejukkkkk……….tp dah nama memasing pencinta air masin………..redah jerrrrr
 
 
  
xde apa pun yang BEST selain cuci mata tengok gelagat orang mancing kat jeti tu……….
 
  
  
sambil tu snap2 gambar……..tu jer lah xtvt kami
 
  
  
  
  
 
Lepas dah puas melayan mata kat jetty…….time to isi perut….hoooyeeehhh…….citer pasal isi perut lepas nie yerkkkk