>

kesinambungan citer CNY kami….lepas makan2…tak terus balik…memasing demand nak nengok wayang…..esp my MIL….she claimed yg dah lama tak tengok wayang…ahakss…..so, layan kan jer lah….balik rumah pun bukan buat apa kan…..so, from rumah auntie….terus menuju ke Kluang Mall…….

Nama pun CNY…so, mood CNY tu still ada di mana2….time kasi sampai…itu Tok Janggut sedang agih2kan ang pow……berebut2 orang nak shake hand and ambil ang pow ngan dia….aku pun kengkonon gigih ler sambil dukung Batrice nak salam ngan Tok Janggut…..tp…anak dara tu kemain kuat menjerit takutt….ceh…..spoiled betul lerrr……..nie pun gambar aku main snap jer…..

Ntah apa yg budak kecik tu takutkan pun aku tak tahu……memula kemain excited dia nak jumpa ngan Tok Janggut…dari jauh lerr…bila datang dekat…….huuwaaaarrrhhh….gegak gempita sora dia nangis….siap tukar peluk nenek dia kuat2….
 
Dah budak nie melalak…..x guna nak layan lelama kat situ kan……so, terus direct pergi tingkat atas……check apa citer yang BEST.
 
  
  
 
So…lepas nengok apa yang BEST….laling hubby decided tengok citer 14 BLADE…..ok ler tu….kena ngan tema kan……nak2 FIL mmg layan citer camtu…..yelah, takkan nak bw dia nengok citer LEGION ker apa kan….x masuk tema ler gamaknyer…….
Tiket pukul 4.45pm…….kami sampai tu pukul 3.30 pm…….So…..almost an hour kan……..apa lg…….budak kecik nie kalau dah kat atas nun……mmg takde benda lain ler dia nak pow……..
 
  
  
 

lepas tu….my MIL ajak turun tingkat 2 plak….layan mesin urut OGAWA…….bayar RM1……dapat ler 5 minit urut…….tu pun dah best…….

 
  
fuh lega…..lepas dapat urut2 baru ler boleh nonton ngan selesanyer kan……he he he he
Kesimpulan……..citer sangat best…yang tak bestnyer coz’ kami dpt seat row ke 3 dari depan….hu hu hu…sakit leher weiiii………hu hu hu…
Best arr citer dia………dari 5 bintang…aku boleh bagi 4 bintang……pelakon pun mantap…….tak caya….korang tengok ler sendiri citer 14 BLADES tu…..
Lepas tengok wayang…..sempat lagi pusing2 @ mall…biasalah, kalau dah masuk shopping kompleks nie…sure ada tersinggah di mana2 kan…..terbeli apa2 kan….kami anak beranak dok try test mesin2 urut kat OGAWA…….pastu berangan2 nak beli…tp $$$ nyer xde….he he he he…angan2 tak salah kan…
si Batrice pun kemain enjoyed lagi kat situ….paling dia suka main kat mesin getar2 lemak tu…ha ha haa…nie kalau selalu buat nie…harus pungkuq anak aku ala2 JLO….
 
  
  
Dia dah tukar baju dah……aku yg kerimasan nengok dia ngan Cheong Sam tu……..so, tukar tshirt & jeans…baru ler stylo anak mama….statement poyo dari mak yang sentiasa perasan….ada aku kesah!
Cuci mata dah, cuci poket pun dah…….apa lagi…..time tu mentekedarah ler……….again! Pizza Hut lagi……..
 
  
  
  
Budak nie dah tembam sikit kan…….sapa perasan? sila angguk2 kepala erk kat depan screen tu….ha ha haha…yelah….sejak2 tukar susu nie…….selera makan Batrice bertambah2….memula tu cam tak perasan ler kan…tp……bila sarung baju2 yang b4 nie pakai cam loose jer……but , now cam ngam2 ho ngan badan dia…baru ler mama dia terpikir……..time @ Pizza Hut nie pun…..kemain lagi dia menghirup sup tu satu mangkuk………..pastu Garlic Bread 2 ketul…….pizza seketul…….byk tu…….kalau selalu…….soup dpt 2-3 sudu pun dah cukup baik……..roti dpt habiskan seketul pun dah lega……..xpe….makan2 nak makan…….mama mmg suka nengok ko chubby2 cam mama…..
favourite statement dia bila tanya 
“Kakak gemuks mcm siapa?”
dia jawab
“Echa gemuk mcm Mama”
hu hu hu…sentap ok
tp if kita tanya dia
“mama?”
dia jawab
“mama cantik…..”
he he he….
kembang kempis hidung mak ko…..

So penutup………..gambar si Budak Gumuks nie menjilat bibir…..let’s makan Pizza………he he heh e