>

 
Abis dah citer bergambar majlis persandingan adik aku…….petang tu jugak, rombongan yg 1 bas balik ke johor……org blok mmg dah tak larat kot…..x menyempat2 nak menunggu bergambar ngan pengantin.  Laju jer kejar bas memasing ……..bas parking @ surau……..so, makcik2 aku yang dah tak larat nak berjalan tu…..tunggu ler tepi jalan sementara tunggu bas nak undur kan………driver siap boleh tumpang mandi dulu tu kat surau………..dah macam pelarian dah memasing

 
Batrice, selagi nampak muka Pak Ngah dia…….jgn harap ler nak ngikut mak pak dia….bagus gark…….kurang sikit beban nak melayan or dukung dia kan…….udah ler aku rasa kaki cam nak tercabut dahhhhhh

tp Pak Ngah nak kena balik gark petang tu……coz’ si Adib dah nak ngajar esoknyer……….si Batrice nangis2 nak ngikut naik keta ngan Pak Ngah…nasib ko ler Wan……..layan 1 round pusing baru ler dia puas hati…….korang nengok…….siap lambai2 mak pak dia sambil buat muka tak bersalah…..

So, rombongan 1 bas dah balik………tp aku & co, mak, ayah & pak lang & co x balik…….kami still ada urusan tertunggak yang nak kena tunggu esoknyerrr….

Nie ler dia urusan tertunggak yang terpaksa kami tunggu……….kalau tak………nikah ler ko sorang2 Dik !
Tak pernah di buat orang tau.  Sanding dulu baru nikah.  Nilah yang terjadi…..giler betul lerr…..nie gara2 surat kelulusan bernikah adik aku dari IPK lambat dapat., and urusan dokumen keluarga belah pompuan ngan jabatan agama pun lambat……..petang 29 baru dpt…..so, tok kadi x dpt nak nikah kan kalau xde surat kelulusan tu..bila dah dpt lambat…..urusan ngan pejabat agama pun x leh nak buat lah kan…udah ler 30 hari sabtu….so, tok kadi suruh nikah pagi Isnin jerrr….sian betul aku ngan adik aku nie……ntah ler……aku x leh nak salahkan pihak pompuan or adik aku……..pihak perempuan pun x uruskan sumer ngan betul2…adik aku pun dah tahu surat keluluasan tak dpt lagi…x nak follow up ngan pentadbiran dia…..tp syukur…….walau apa pun……..NIKAH nye dah selamat……dah SAH, dah HALAL.
Oppss….lupa plak aku nak habaq…..majlis pernikahan nyer pun di jalankan kat Pejabat Agama…….takpelah, kat mana pun yang penting sumer dah SELAMAT………..perkara yang WAJIB pun dah selesai.  Amin
Kul 9.00 am kami gerak ke Pejabat Agama ……….
 
Best kat sini………ada landskap……ada kolam ikan…….so, at least ada gark ler tempat nak snap2 gambar nanti untuk pengantin kan……….

ahaksss….laki aku bebel pasal gambar nie……..dia ckap ada ke amik gambar muka berbelang kena cahaya matahari….ceh…memperkecilkan bakat bini dia tau………itu seni…keh keh kehek he k
gambar candid pengantin
Dari kul 9 sampai kul 11……menunggu …lama erk……coz’ pagi tu ada 1 couple yang bernikah & 1 couple bercerai…….so, lepas 2 couple tu baru turn adik aku………hu hu hu…berjanggut menunggu…dari muka manis, memasing dah muka ketat………..ngan panasnyer….ngan lapar nyer………
laki aku
 
biasa lah kan…mama vogue ngan anak dara vogue…keh keh keh….nampak baju belakang tu? sedondon ngan makcik aku………asalnyer baju tu aku nak jual online….tp di sebabkan stok baju yg di bawa ngam2 jer sampai hari ahad….terpaksa ler tuan blog pakai baju yg di jual di blogshop dia sendiri…pastu makcik aku pun terpaksa ler memborong ngan anak sedara dia…jgn memain ooo…3 pasang terus dia borong ngan aku.

pasangan bahagia….pak lang & cik melati….ceh ceh ceh…anak dah 6 orang.

try & error by en laling hubby

the cincin

the mas kahwin…Selangor sekarang dah RM300 kan

emak aku….tengah gigih betulkan duit mas kahwin
Around kul 11 ++, giliran kami………..syukur…tok kadi nie sporting and yang penting x berkira sangat……yelah…..pihak pengantin buat salah, pihak pejabat agama pun ada silapnyer…so, tok kadi xde ler nak tanya soalan2 kat adik aku yg dah gementar nervous tu…… lepas khutbah sikit terus buat akad……….dan…syukur……….adik aku di nikahkan sendiri oleh ayah Ayu….lebih afdhal bila bapa pengantin perempuan sendiri yang nikahkan kan………..syukurrrr

khusyuk adik aku dgr khutbah dari tok kadi…tok kadi pun muda lagi sebenarnyer….baru lagi nie menggantikan tok kadi yang sebelumnyer…..

  
  
dengan 1 kali lafaz……SAH adik aku bergelar SUAMI kepada AYU ZURINA bte MD. ZIN

  
sebak pun ada…..tp aku boleh control that day…x mcm masa adik aku sanding….meleleh tak ingat..

penyerahan Mas Kahwin

  
Upacara Batal Air Sembahyang

Sarung cincin

Bagus tok kadi nie……..kemain lagi dia dok suruh aku snap2 gambar…..keh keh keh…siap suruh adik aku repeat lagi tu bila aku tak sempat……pastu tanya…dpt amik gambarnyer…? keh ekhe keh…kelakar tul tok kadi nie.

mak dan ayah aku…….sempoi betul ayah aku tau…
Saat nie…aku x leh tahan lagi….yelah….time tok kadi suruh pengantin minta maaf & restu ngan mak ayah…sedih tu……

bukan senang ok nak tengok ayah aku nangis, peluk anak2…….ayah aku bukan jenis tunjuk kasih sayang dia depan anak2….kami membesar dgn dlm suasana penuh ketegasan.  So, bila tengok ayah aku peluk adik aku cium dia……aku sedih…..x bererti seorang ayah yang garang, yang tegas tak menyayangi anak2 nya……aku lihat kasih sayang itu pada hari pernikahan adik aku.  Sungguh……kami tahu yang sesungguhnya ada kelembutan pada ketegasan ayah kami

(*** aku type nie pun airmata dah bergenang dah kat kelopak mata)

mak aku jgn cakap lah………

  
  
   
with our new family member

 
nasib ler office tok kadi nie suasana dan susun atur cam suasana rumah ….

aku ngan adik ipar aku.

  
dah puas bergambar kat dlm bilik tok kadi……
 snap2 gambar plak kat landskap kat luar……….

  
kemain lebar senyum korang bila dah selesai kan……..pagi memula datang…dua2 muka ketat !

  
Syukur…….lepas 1 tanggungjawab mak dan ayah terhadap anak lelaki beliau….moga adik dpt jalankan tanggungjawab sebagai seorang SUAMI yang TERBAIK buat ayu…didik dan bimbinglah rumah tangga kalian ke arah KEBAHAGIAAN….insya allah……doa along, iwan, mak & ayah sentiasa mengiringi kamu