>

Jumaat…….plan asal nak balik Tenggaroh pepagi…coz’ petang tu my mum buat kenduri doa selamat…….sekali x jadi daaa…..nie en laling hubby ler nie….konon2 ada site visit ler apa…kesudahan…xde pun…pastu pagi2 jumaat tu buat muka tak bersalah ckp 
“hanafi leh pergi site visit tu……so, lepas jumaat kita balik tenggaroh erk mama”
ceh…lepas jumaat nak buat apa….majlis kenduri pun dah siap…apa kes balik time sumer dah settle…sian mak aku…buat kerja sorang2 ngan org blok….dasar tau menantu sorang tu…….kalau dah tahu si hanafi leh pergi site visit tu…apsal tak khamis malam tu info…boleh ler lepas kerja, malam tu terus balik tenggaroh….ada gark pekdahnyer dari dok umah buang masa sesaja hari jumaat tu…..tak pasal2 aku tak dpt nak tolong mak aku tau !
fuhh……..aura sentap dah datang !
So, bila dah sumer siap tu…….apa lagi yg boleh di tolong? tolong tengok je lah kan……….
Pagi Sabtu tu mak tok ngan Batrice buat xtvt gotong royong bersihkan laman belakang…….ha ha haa….kasi budak kecik tu explore benda baru…bukan senang dia nak main2 daun kering, asap, api nie bagai kan…yang penting….pengalaman kena geget nyamuk cam mama dia kecik2…..biar dia terdedah sikit ngan persekitaran kampung…..omak ko nie dari kecik dok felda…so…..harus ko rasa suasana felda sikit….jangan asyik nak dok manja ngan suasan bandar jer……sat lagi lupa daratan plak!

 
  
dulu2…aku suka betul nolong nenek kat kampung time memerun daun2 kering kat belakang rumah…feeling2 puteri bunian dlm kepulan asap…padahal……pedih2 mata menahan asap….keh keh kehe……kenangan beb kenangan…….kalau sekarang suruh buat….takde nak nyer lah…..abis perfume wangi2 tukar bau asap…tp tu yg seronok sebenarnyer…….sambil2 keluar peluh kan…..keh keh kehe….keluar ker peluh tu….rasanyer mak aku jer yg berpeluh ngan batrice…aku berpeluh pegang h/phone nak snap gambar jer lebih…pastu mulut bising…….ahakksss

percubaan batrice nak jadi puteri bunian cam mama dia kecik2……layan jer lah…nak marah, omak ko nie pun kecik2 beh kurang peel ko jerrrrr

  
 
bukan senang nak main camnie kan…..asyik dok godek menan dlm rumah…sesekali dpt peluang godek tanah ngan tempurung kelapa nie mmg syok lerrrrr

  
  
rajin cucu mak tok nolong erk…..kumpul2 daun dlm tempurung pastu pi hantar kat api tu…..bagus…..keluarkan peluh sikit…nanti leh maintain slim cam mak tok…..
Puas main asap and kena geget nyamuk……….melayan main belon plak
gasak ler anak….selagi ada tukang layan…main jer lah kekdahnyer….

  
tok ayah mmg rajin melayan dia….bukan takat melayan…menyakat pun rajin…tp Batrice kalau balik kg, dia lagi rapat ngan tok ayah berbanding mak tok dia…….

  
mmm…ntah apa yg dia auta ngan mak tok dia pun tak tahu lerrrr…………… 
Petang sikit dlm kul 4 lebih gitew….kami siap2 nak menuju ke Banting dulu…yelah, biar ada yg tunggu awal kat sana…nak harapkan adik aku yg siap kan apa yg patut sementara nak tunggu rombongan org kampung 1 bas esoknyer…ntah jadi apa kan………
Sementara mak pak bersiap….Batrice dok layan tok ayah dia……

 
  
  
gitewww ler kekdahnyer kalau budak kecik tu kat umah mak tok dia……. he he he……cucu baru sorang…so, still jadi perhatian….nengok nanti bila pakcu & pakngah ko dah ada anak…abis ler jatuh saham ko tu nanti Batrice.
So, We’ll gerak ke Banting dulu……..ikut jalan lama, lalu mersing, endau, masuk muadzzam………keluar kat segamat.  X lalu highway pun.
Sekian, bersambung ke next entry yerk