>dah penat posing2 area bandar tu……jam pun dah pukul 3++ pm…….flight kami kul 6.50 ….so…sempat lagi kot rasanyer gi cari makan2 dulu……..this time kami menuju ke Tg Aru plak……..makan @

turun2 keta jer….hujan turun…xde ler lebat tp…kalau redah dari tempat parking tu mmg komfem  basah……si anak dara tu plak…..tido x sedar diri…….masuk stroller sorong jer lah….

 
we’ll order makan kat gerai ni

1st time aku order air nie….sedap gark…..
Jus Avocado

tp tuan punya tak rasmi…ada plak yg tukang sedut air tu yerk…

makan plak…..aku order mee kuah nie……dah order baru perasan ada menu lain yg lagi best…nak cancel dah x boleh…so, gasak ler…telan jer lah mee tu….nasib ler baik sedap kan…..

nak lg kaw….ko letak ler sambal yg mmg akan ada kat ats meja kat mana2 kedai makan ko pergi…….confirmed ok……… nie lah set sambal jer…ada kicap, cuka and sambal….

laki aku plak order ABC special….mmg special lerrr……..korang x caya kerr? meh nengok betapa special ABC yang laki aku order tu

 
amacam…..meriah tak? giler penuh erk….ada ice cream…ada buah belimbing, ada buah betik….ada buah tembikai……leleh air liur aku masa ABC nie sampai ko……..

makan plak dia order mee hoon goreng biasa tu……..orang dok sibuk mentekedarah tak ingat….anak dara aku tak berkutik tido….penat bebenar ler konon tu.  Tp bagus gark….boleh ler mak pak dia makan ngan aman damai tanpa gangguan.
 
ada 1 kedai tu…….kemain cun dia susun buah2an bertingkat2…..mmg menarik lerrr………tp tu arr….aku kan pemalu malu2 kucing…….so, snap dari jauh jer….laki aku dok bising suruh snap dari dekat2…tak kuasa aku…nak…pi snap sendiri….snap dari jauh nie pun dah kira untung tau…….nak balik, mood snap2 gambar nie pun dah kedaung…….

 
dah kenyang….jam pun dah kul 4.30 pm gitew….cha alif but ler…….terus ke airport……laaaaa……dekat jer tempat makan tu ngan airport…..kuar2 simpang jer dah nampak airport….ceh….ingat ler jauh lagi………
Sampai kat aiport…unload barang2 dari keta……bg balik keta kat owner……menjajau aku masuk dlm cari beg tambahan……pergh…byk gark brg2 shopping dlm plastik……cari paper bag tak jumpa….last2 terbang RM70 beli beg semata nak isi barang2 shopping tu……..
Lepas check in….ada masa lagi kan…….time balik nie…mmg kami awal giler arr sampai kat airport…takut kejadian masa pergi tu berulang kembali…mau tak balik nanti……….duit abis dah gi shopping….ha ha ha haha
sambil rayau2 kat dalam airport tu…….syok plak melayan ikan2 kan aquarium @ shop yang jual frozen seafood………..tp kami tak beli arrr……..mahal2 arr…..kalau nengok mmg geram…ikan, udang, ketam, sotong…besar2  belaka……..

layan nemo nie kat dlm big aquarium tu…..dah cam jakun aku nengok laki aku dok snap gambar2 ikan tu……
around kul 6.15 gitewww kami masuk boarding area….fuh lega………tp ramainyer umattt…….
ceh…ada kejadian yg kelakar yg menyayat hati gark lerrrr……..btw……masa masuk shopping complek kat bandar……anak dara tu pow belon gambar Dora……sekali masa nak boarding tu…..itu pegawai imegresen ckp tak leh bw masuk…..hu hu hu…menangis2 si batrice dora dia kena amik….pegawai tu ckp…kena bocorkan……sian gark ngan batrice…tp undang2 tetap undang2 kan…so, rela ler mama dia tahan telinga and bg kata pujukan maut kat dia…..sdah bocorkan tu….siap simpan balik dlm beg…….melayang RM5 aku tau……
around 6.50 kami masuk flight……..syukur x delay…coz’ penerbangan yg sama sebelum kami, delay almost 2 jam….sian kat depa……..fuh penuh dlm kapal terbang………tp yg bestnyer….seat baris kami kosong…nak2 plak seat aku ngna batrice tak sama ngan laling hubby….tp tu arr…being me….ko jgn harap ler nak bagi laki aku tu enak2 layan perasaan kat seat dia sesorang kan…aku heret suruh duduk sebelah aku layan si batrice nak kencing ke nak berak ker…..keh keh keh keh…tekanan jer pakcik tu kan……
  
  
 
Alhamdulillah……..sampai LCC kul 8.15 camtu……….fuh legaaaaa……
pi beratur amik beg……….beg sumer dah dpt……..ait….apsal ler stroller anak aku tak muncul2 gark…….stroller tu zana check in  sekali ngan beg zana coz’ masa kat airport KK …budak kecik tu ngan xde amaran ke apa…telah terkencing….so, basah…x kan aku nak angkut lagi…biar dia ikut sekali ngan beg2 tu…sonang citer…..sekali rupanyer…stroller tu sesat kat penerbangan selepas kami….ceh…buang masa tul nak kena tunggu……
  
** ha…beg gambar org utan tu ler aku terpaksa beli utk sumbat barang2 shopping……ceh….***
tp b4 tu…pi tanya kat sini apsal stroller anak aku tak muncul2….

 dia suruh tunggu next flight takut termasuk kat situ….jenuh gark ler menunggu ada ler dlm 30 minit gark….

 
tu laki aku tengah tunggu stroller anak dia kuar coz’ time tu, penerbangan lepas kami tu sampai……
sambil tu…jom layan gambar minah sorang tu erkk…..kecoh nak duduk kat troley beg tu sekali…..

settle sumer………….adik ipar mmg dah tunggu kat luar……….kul 9 pm gark ler kami keluar dari airport…….

lepas acara berbagi cenderamata kat adik ipar….terus kami ca alif but ke kluang………coz’ atuk si Badut meninggal dunia a day before kami balik tu.  Nak stay semalam lagi cam x sedap plak kan……..kami sampai kluang pukul 1++ am dengan selamatnyerrrrrr.  Dlm keta….aku ngan batrice dah x sedar apa dah….nak buka mata pun x larat………laling hubby berhenti kat pagoh pun aku tak kuar keta…….x larat ler wei…ngantuk gilerrrrrr
So, sekian ler cerita Cuti-cuti Malaysia kami bagi tahun 2010 nie…..insya allah ada rezeki nanti….kami sampai lagi ke K. Kinabalu nie……..melawat tempat2 yang tak kesampaian nak pergi this time kan……..kesimpulannyer…..sgt ler seronok bercuti ke KK nie……..byk pengalaman indah yg dpt kami simpan dlm kenangan.
Next Vacation? Tungguuuuuuu