>

 
malas ler plak nak citer mukaddimah pepanjang kan….korang layan ler erk gambar aksi2 gedik kami lepas nie….kalau takut nak termuntah ke apa…..cepat2 sediakan besen…aku tak bertanggungjawab….sesungguhnya aura nak menggedik time tu di paras max……
model cam biasa lah kan…sure ler budak kecik mak nenek yg byk songel nie….takkan mak dia yang fotogedik  x fotogenik nie plak nak jadi model….tp kalau sesekali interframe x kisah lah kan…

 
lepas xtvt memanaskan vontot seberapa ketiga di tepi pantai tu………..jom layan ikan2 yg mesra alam tu plak….serius uol’s …..giler jinak ikan2 kat sini…..kot dah biasakan dok hari2 orang datang sedekah roti gebu2 kat diaorg…tu yg ikan2 tu x heran……..

menderu2 ikan datang………..excited beb…nasib ler laki aku dok dlm laut…kalau dia kat tepi tu…sure aku dah dok terjerit2 excited panggil dia….keh keh keh…..i mmg camtu…teruja lebih …!!!

 
pemandangan adalah SUPERB CUN .  X tipu babe !

lepas bg ikan2 makan….jgn lupa bagi anak2 korang makan walaupun aku hanya bwk kuih cincin yang beli @ area ranau semalamnyer…….ha ha ha…..sian anak aku…ikan makan roti…dia makan kuih cincin jerrrrkkkkk

 
awal2 pagi tu, ikan2 duyung xde ler ramai lagi yang berendam…..so, mmg puas hati ler nengok ikan2 dok berenang2 kejar roti………..naik tengahari sikit….orang dah start ramai  drop by kat situ…..dah kurang nak nampak ikan…terkejut kot ikan2 tu…..nak nengok, kena ler snorkeling ke tengah sikit…..

act…si kecik comot tu…..kemain takut ngan ikan2 tu…dia claim ikan2 tu besar…tu yg dia takut nak bg makan…maknyer kemain excited…dia plak terjerit2 takut bila masuk air……siap ckp

” pish tu besar….sebab tu echa takut…kalau pish kecik, echa tak takut”

byk ler dia punya auta…..

 
ehem ehem….meh layan pic gedik mak dia plak

***ho ho ho ho…sekeping cukup ler kan…***

beh kurang 1 jam pastu….en laling hubby naik….tu baru 1st dive……kasi rehat kejap….

baru ler boleh nak menggedik amik gambar senget2 cam niekan…coz’ ada juru photo….ha ha ha ha…
dasar giler glamerrrr

 
anak dugong ke anak duyung nie? ceh…kalau cun camnie, sure anak duyung yerk tak! 
dpt ler  layan dlm 40 minit…pastu laling hubby masuk balik utk 2nd dive……malas nak layan dak kecik tu lelama……terus pi bilas and ganti baju……. tempat nak bilas & salin baju kemain jauh lagi…..letih nak mendukung dak kecik nie naik tangga…udah ler jauh…tinggi plak tu….
Dah salin baju….kita teruskan misi gedik menggedik lagi…wakakahakahah….
  
lyn pemandang plak yerk….boring plak dok layan aksi2 gedik kami yg mmg takde penyudahnyer …
 

sila percaya…..itu adalah saya….keh keh keh…..laling hubby aku ckp…org buta pun kenal tu sapa?
jenuh menunggu en laling hubby balik dari 2nd dive……si kecik tu pun dok asyik tanya mana papa mana papa?…..bila papa dia naik jer….dari jauh lagi dia dah kejar papa dia…….ceh…..cam drama swasta ler plak….dok mengadu itu ini ngan papa dia…..mcm ler mama dia dera dia….kalau ada pun, dera suruh posing jerrrrr
 
itu mr hassan tengah isi log book dive dia……en laling hubby aku plak…boleh tertinggal log book dia…
lepas tu baru ler boleh makan…..kat sini, mana yg pergi under kumpulan…..mmg dia org masukkan sekali package makan rasanyer…tp coz’ kami pergi under dive trip….makan sendiri…..tp xde ler mahal pun kat sini…sedap pun sedap gark makanan sini…kalau org ikut kumpulan…lagi meriah makanannyerrrr……….

Coz’ group laling hubby, dia sorang jer yg dah ada lesen…lagi 2 org baru  nak belajar…so, kitaorg terpaksa tunggu lagi 2 org tu siap….jenuh gark ler…tp leh cuci2 mata lagi……kul 3.30 pm baru ler boat datang amik kita org plak……..

akhirnya sampai ker jesselton point balik

korang ingat kat oversea jer ker ada pondok telefon kaler merah nie….kat kk pun ada ok !…
  
so, apa lagi….jom posing….

anak dara aku buat kerja kebajikan…ngutip segala mak nenek bunga or daun yg dah gugur ke lantai tu….
 
dan cam biasa….battery dia full charge selagi tak masuk kereta, kena aircond….

bila dah masuk kereta….gini ler kekdahnyerrrrr

sekian laporan kami di hari ke-3 di bumi di bawah bayu ini….eccehhhh……