>

Sampai sini dah almost kul 4++ pm……agak lewat sebenarnyer di tambah ngan hujan renyai2 dah start turun…tp memasing dah excited nak berendam dlm air panas kan……redah jer lah……..
ada 1 kolam besar kat area tengah…and then ada beberapa kolam kecik……..air yg kat kolam tengah tu panas sikit dari air dari kolam kecik2 tu………anak dara tu aku biar berendam dlm kolam kecik…x dia boring duk dlm kolam kecik….ngan muka selamba dia pi masuk kat kolam besar tu…..org2 kat situ sumer pakat tegur ckp dia berani…..omaknyer pun main celup2 hujung jari kaki jerr…….memula…dia terus terjun…ceh…kulit tahan lasak tul ler anak dara nie……….

Around kul 5.30 baru kami gerak keluar dari poring tu…..tu pun lepas ada brother tu tegur…apsal tak balik2 ke KK lagi sedangkan dah pukul 5++…kalau lelambat takut kabus tebal x nampak jalan….WAH…..biar benar………yelah, sabah kan lagi cepat waktu malamnyer berbanding semenanjung kan….so, orang2 semenanjung nie x sedar diri ler bila dah gi tempat2 camtu……..

Betul sehhh ckp brother tu……….giler tebal kabus time kami turun balik tu….udah ler laling hubby aku yg drive odw balik tu………tegang urat leher aku dok nengok jalan………urat kaki plak tegang dok kengkonon tekan break……..jangan kata aku…..penumpang belakang pun sama2 tegang urat leher coz’ nak nengok jalan……real arrr……scary seh………mmg x leh nak laju…….pemandangan betul2 terhad…udah ler gelap gelita xde lampu jalan…….di tambah lagi ngan kabus tebal…….dlm pala hotak aku nie asyik dok doa jer biar kami selamat sampai ke kawasan rendah……..

pegh………..sekali sampai kawasan rendah….dia punya perasaan lega…..uissh….susah nak ckap ler……..lega selega2 nyer lah…….baru ler memasing longgar2kan otot leher, otot pinggang, otot pungkuk…….kalau tak….kejang beb!

tp cam pelik plak……..otw pergi tu……kami melalui bawah jambatan tamparuli ……..jalan raya kat tengah2 sungai……..kiri kanan xde benteng or penghadang……berserah jer lah kot2 tiba2 air naik…sure, ngan keta2 kami pun ikut masuk dlm sungai tu……..

tp, bila time balik…….kami x lalu pun situ…..turun2 terus masuk jalan cam highway….confuse betul ler….ke bila malam…….jalan tu di tutup utk mengelakkan kejadian yg tak di ingini erk…? baru dok berangan nak stop sekejap bergambar kat situ?
We’ll sampai bandar KK almost kul 9 gark lerrrr……..memasing kelaparan……cari seafood restoran tak jumpa2……si tukang bw GPS pun x leh nak trace seafood restoran yang berdekatan…..last2….pi makan Mc D jer lah…………gi Sabah makan Mc D….x mencabar langsung.
 
 
untk trip esoknyer…….SAPI ISLAND plak…..my laling hubby nak pergi dive….while yg lelain tu…dok ler tepi pantai cuci mata erk………