>Wokeh…time utk entry CUTI-CUTI MALAYSIA ke negeri di bawah bayu SABAH.

Ahad :
Kul 4pm lebih kurang…….gerak ke nilai…coz’ we’ll akan tido di rumah adik ipar di Nilai…cam biasa lah kan……rumah Nizam.

information awal, flight kul 7.20 …sekali aku check tiket balik…amik ko…pukul 6.50 am gitew….pergh…giler awal kan….ayam pun baru gosok2 mata bangun nak berkokok gamaknyer…….so, kul 4.30 tu dah gerak bangun, mandi bagai…..si kecik tu….jgn citer ler…excited nyer pasal…aku tak kejut lagi…dia dah bangun nak mandi……tp tu pun kami lewat gark sampai ke airport…..kul 6.20 baru sampai…….ceh….akibatnyer….x leh nak check in coz’ kalau nak check in 1 jam lebih awal dari masa flight……dlm paler otak nie dah pikir2 sure tak jadi pergi punya…yelah…kalau  nak beli tiket baru….tak ke rabak nanti….at last, laling hubby nekad gark beli tiket baru….tu dia…RM1500 untuk 3 kepala…..Batrice dah kena charge dah……..redha jer lah kan…..ikutkan…kalau xde luggage, officer tu leh tolong lagi…tp coz’ ada 1 luggage….tu yg x leh nak di tolong….hu hu hu…habis ler budget shopping aku……….pakat pandang jer lah mutiara & kristal kat sana kan….

so, next flight dpt kul 9.30 am………..menunggu ler dekat 3 jam………tension gue !…..sambil tunggu tu, sempat ler isi perut kat mcD……….kalau tak mau kebulur dlm flight tu nanti….udah ler makanan dlm flight mahal2 belaka………….
Batrice kemain happy lagi dok dlm kapal terbang……….risau gark kot2 dia gayat duk kat tempat tinggi kan….tp…nampak gayanyer dia lebih excited dari mak pak dia……..yang kelakar tu…siap panggil pramugari2 tu AWAN DANIA lagi….hu hu hu….

nampak si “awan dania” dia pow papa dia air ribena & coklat M&M = RM10 …hu hu hu…gegel2 papa ko nak bayar RM10 utk 2 barang tu jer…..apa nak buat…..lupa belikan dia coklat masa kat airport tadi.

 
 
 

bila dah penat pusing sana pusing sini……anak dara nie start ler buat cam rumah sendiri……..kemain lena pastu dia tido…..

 
Bila dah tido…..baru ler mak pak dia leh senang2…layan feeling…ceh

 

Sampai airpot KK dalam pukul 12 pm………pergh…lega…..so, bermulalah hari pertama kami di bandar KK

 
untuk 1st day, kami sewa PERSONA ngan harga RM150…..mahal ke tidak? …ok ler kot…lagipun share 2 orang kan bayar…xde ler rasa sangat.

Dapat2 kereta, terus gerak ke hotel…..dari plan nak duduk kat Marina Court Condo…..terus tukar duduk Cititel Hotel…ok ler coz’ bersih…lagipun hotel nie baru lagi……cuma bilik ada kecik sikit ler……si Batrice nak main lari2 pun x dan…

Btw,…sementara nak nunggu laling hubby check in hotel…kami dua beranak tunggu kat keta…….dan di sebabkan budak sorang tu mmg jenis tak makan saman & tak reti duduk diam….ha…tragedi berdarah terjadi……si kecik tu tersadung handbreak….and then…..jatuh, hidung terantuk kat pemengang tangan seat belah driver….haaa….nangis tak bersuara…….ingatkan xde apa2…sekali keluar keta……kuar darah dari hidung….kelam kabut aku…panic jap…yelah…takut apa2 yg serius jadi kan…abis ler hilang mancung hidung anak dara tu….tp…nasib xde apa2…..lepas 1 jam…check ngan batrice balik…tekan2 tempat yang kena tu…..tanya sakit ke tak….dia jawab tak sakit…pastu..dia leh xtif balik….so…ok ler tu kan….

Dah check in…perut memasing berkeroncong lagu isabella..pa lagi…gi cari makan ler…….tu pun, cari yang dekat2 hotel jer…. x larat nak gi jejauh….

Lepas makan harus ler muka senyum ceria gembira kan….tp serius…mee soto tu sedap seh……walaupun aku nie hantu sambal even makan ngan mee soto…tp kat sana…just perah air limau jer….lazat hingga menjilat jari….plak tu time we’ll turun makan tu….hujan renyai2….lagi ler nikmat.

See……hebat tak hebat ler anak dara kau nie kan…….padahal baru jer jatuh tersadung hidung terhantuk kat pemegang tangan tu…….dia boleh buat peel lagi lepas tu………..kat keta papa ko, x nak lak ko main selit2 kat belakang tu kan…..

Sambung next entry lah yerk…utk acara shopping2 and makan2 plak.