>

Salam pagi jumaat di tahun baru……….so…korang dah sematkan azam untuk tahun 2010 ker? …..Zana? mmmm…nampak gayanyer ada lagi azam 2009 yang tak tertunai….takpelah….kita bring forward untuk 2010 yerk….coz’ tiap2 tahun pun lebih kurang gitewww gark azam nyerrrrr…….

*** amboi, anak dara tu ngan tak mandi lagi…..sempat pose untuk mama dia sebelum gi kerja….ooohhh! runcing dagu anakku itewwwww……….***

What i need to do in 2010 :

1) BELI RUMAH – serius….makin bertambah umur nie……keinginan untuk mempunyai rumah sendiri melonjak2……nengok kengkawan dah ada rumah sendiri…alahai, rasa ketinggalan sungguh……..sekarang nie tengah survey2 rumah 2 tingkat….he he he…act, Zana dulu tak suka rumah 2 tingkat coz’ rasa cam tak larat jer nanti tua2 nak naik tangga kan…..tp….bila fikir2kan balik…syok gark umah 2 tingkat nie……..masa muda2 nie leh exercise naik turun tangga…..pastu kalau kengkawan datang….xde ler aku cam lipas kudung nak mengemas ruang tamu c0z’ kalau rumah 2 tingkat nie sure ler ada 2 hall kan…so….nak bersepah kat hall atas pun lantak ler….janji hall bawah sentiasa kemas & bersih……sentiasa bersedia menerima kedatangan tetamu….ha ha ha…statement org malas gini ler kan….

2) TAMBAH AHLI KELUARGA – yang nie azam 2009 yang di bring forward ke 2010……..xde rezeki tahun lepas nak tambah ahli keluarga…so, harus tahun nie usaha lebih sikit untuk mencapai impian tu kan….ha ha ha…….last year…..3 bulan berturut2 period Zana giler lewat….dah excited dah….excited diam2 ler kan…..tp…..ceh…bila dia datang balik….keciwa mak cik tau…….cik abe ku lagi ler kecewa…….

3) JADI LEBIH MATANG – yelah…umur dah meningkat nie….harus ler tinggalkan sumer peel kebudak2an yang kekadang cam x senonoh jer tu kan……….esp bab merajuk2 ngan laling hubby tak tentu pasal………sian kat dia, coz’ dpt wife yang ada kalanyer bila datang giler meroyan dia…x pasal dia jadi mangsa………ha ha ha ha……attitude tu kena ubah……kawan2 rapat tahu ler camner perangai Zana nie….he he he…giler2 sebenarnyer….tp dlm gile2 tu…Zana nie pemalu gark….ha ha ha ha ha ha…..

4) MORE FOCUS – yeee….saya mahu lebih fokus dalam sumer pekerjaan saya…so, saya akan lebih berjaya.!!!!

Itu saja…..cukupler 4 perkara nie…lebih2 pun belum tentu Zana dpt capai……..ini adalah keutamaan Zana untuk tahun 2010……..yang lelain tu……adalah perkara asas yang perlu di perbaiki tak kira setiap tahun malah setiap hari…..kalau boleh setiap masa…….