>Fuh…..alhamdulillah…sumernyer dah settle….majlis pun berjalan lancar walaupun masa kami tiba di rumah belah pompuan hujan lebat sesangat……

Jumaat malam kul 12.30 Zana gerak dari Kluang coz’ tak balik Tenggaroh….my laling hubby malas nak pusing2…hu hu hu..sentap di situ….so, jumaat siang tu…kemas2 rumah mcm biasa ler hari2 cuti kan………..dari pagi bw kemalam siap kan apa yg patut……….ingat nak tido siang tu pun x dan…mata x leh lelap……..at least kalau dpt tido siangnyer tu…malam xde ler ngantuk sangat kan….

We’ll janji jumpa kat hentian pagoh…..time tu dah kul 2 am………si kenit tu pun baru jer dpt sejam lelap mata….tu pun sorang lagi…dari siang tak tido…asyik dok main jerrrrrr……….tahan betul mata…….kul 1 ++ am lebih baru lelap mata…

@ Hentian Pagoh, en laling hubby pekena maggi…..Zana pakat kacau sikit jer lah…nak order lain takut tak abis kan…..si kecik tu dah x menyedar diri dah…….baringkan kat kerusi pun x sedar apa dah……ngantuk sangat & kepenatan ler tu…penat dok membebel dalam keta tadi…..

Kami sampai banting dekat2 subuh dah……..pastu pot pet pot pet ngan makcik2 sambil layan citer kartun……x dpt nak lelap mata pun……..sembang punya sembang punya sembang last2 dpt ler lelap barang setengah jam….tu pun xde ler lena mana pun…dok himpit2 tido kat hall umah sewa adik Zana……….kul 7 memasing dah bangun esp makcik2…..ramai2 plak dok bilik belakang nak siapkan hantaran yg ada lagi tak siap…..separuh tunang adik Zana buatkan awal2 and separuh lagi my mum punya hasil tangan…….dan inilah hasilnyer……..

Budak kecik nie….seronok ler dpt jumpa abg2 dia…esp abg arif dia nie……….

Kul 11 lebih…..start siap2……..mandi2…solek2….he he he…pompuan kan……….kul 12 lebih sumer dah siap mandi bagai…………tup2 ……..hujan ler plak…kalau takat renyai2 takpelah jugak…nie lebat ler…..tunggu punya tunggu punya tunggu…dah dekat kul 1 pun hujan tak teduh lagi….mmm….takut makin lebat…so, amik keputusan gerak gi umah pompuan cepat sikit….janji asal kul 2…tp kami dah terpacak kat sana kul 1.30 ……..tuan rumah pun belum berapa nak ready terima tetamu di samping hujan yg tak teduh2 tu…..nasib ler tuan rumah dirikan khemah kat depan rumah kan…dpt ler berteduh kat situ kejap……….


*** my makcik2 yang sporting ***

the duit hantaran & cincin…………

Cantikkan cincin nyer….hik hik hik hik….sarung kat jari i yg mulus nie pun muat…..ha ha ha ha…

Fuh…letihnyer nak mengulas lebih lanjut erkkk….korang tengok jer lah gambar2 yg x seberapa hasil camera i yg dah nazak tu………..


*** majlis dah nak start ***


*** my makcik2 dok concentrate mendengar butir perbincangan ***

Acara menyarung cincin pertunangan………my mum yg sarungkan……

Inilah bakal adik ipar Zana


*** my mum, bakal menantu & bakal besan ***

Alhamdulillah…..sumer nyer siap dalam kul 3 lebih…………insya allah…31st majlis pernikahan pulak….and kenduri belah pompuan..Belah Zana maybe bulan 4 or 5…..sekali naik 2 pasang terus…..