>

alaaaaaaa….tomeynyer dia…anak sapa ler nie….hik hik hik…syndrome mak over perasan dah start dah………emm….ini budak, lately betul2 menguji kesabaran mama dia………meh nak senaraikan peel2 dia yg dah makin menjadi2 lately nie :-

1) Tido asyik nak lambat jer now……..selagi jam tu tak tunjuk kul 12 selagi tu ler dia kemain cargas lagi……selagi mama dia tak membebel selagi tu ler dia dok depan tv ngadap astro ceria…..kalau masuk bilik pun, bukan terus tido….gigih lagi dia main dlm gelap2 tu…..terlompat2 atas katil……..kalau takat dia sorang melayan diri sendiri takpe…di paksanyer jugak mama dia melayan dia……kalau kita buat bodo jer….harus ler ada tangan2 kecik dok cuit sana, cuit sini, korek sana, korek sini….silap2 dia buat terjun tiruk atas perut….kes naya kan……

2) Every morning b4 gi kerja…..WAJIB kejutkan dia dulu….buatkan susu dia dulu…walaupun tak sampai hati nak kejut…..coz’ nanti kalau tak di kejutkan…….bila dia bangun harus melalak….cari mama dia nie………letih ler plak nak melayan dia thru phone nanti……mamamamamama……..nangis tak berhenti2….so…nak x nak…kena kejutkan minah tu……

3) Dia punya mengada2 now….alahai….geram jer….cam nak picit2 jer ……buat susu (if kat rumah ler yerk) x mau papa dia…..MESTI mama jugak yg buat……..almaklum ler…kekdg mama dia nie sesekali nak gark ler curi tulang kan………nak gark ler kerah en papa tu buatkan susu untuk anak…jgn harap ler……itu budak kecik…..walau camner keadaan pun tetap mama dia gark…….

4) Pergi shopping dgn dia adalah satu deraan perasaan ok………gigih ler mama dia pilih2 gown ker baju gegirl ker……tetap dia tak mau……asyik dok requested baju tshirt memanjang…….asyik dok amik seluar byk kocek x sudah2…..so, alternatif lain kalau teringin benar nak shopping baju gown…beli sendiri……..dah balik nanti…agak2 nak nengok dia pakai………harusler dgn paksaan ataupun janji2 manis….kalau tak…jgn harap ler….

5) Bila kena marah……lepas nangis….sure pandai say “SORRY mama”….so sweet kan…tp hanya ckp lebih…….10x say sorry pun, 10x buat kesalahan yg sama……..nama pun budak lagi….

iskh…apa lagi nak tambah nie erk……mmm…tu jer kot buat kali nie…….nanti2 Zana tambah lagi erk……

*** her favourite song nowday : Nenek Kebayan & Chelsea