>ewah ewah ewah…..ha ha ha……bunyi nyer cam nak gi bercuti next week plak….ooo….tahun 2010 lorr…bukan ini tahun………lagi baper hari nak ke tahun 2010?………..kira cepattttttt………16 hari saja lagi…….dan lagi 16 hari + 18 hari ………kami akan terbang ke Kota Kinabalu…..hoooyeeeehhh! 1st Batrice nak naik flight and 2nd time for her mama……..papa? 3rd time kottt………..

tu pun nak kecoh kan……..hello!…..bukan nak kecoh….cuma nak buat reminder untuk diri sendiri jer……..x kisah ler kan……….

We’ll akan pergi on 18th ……..sampai 22nd Januari…….5 hari……hoooyeeeehhhh…..

1st destination kami ialah :

Kundasang – pasal apa kundasang…….sebab kat situ leh tengok Gunung Kinabalu……..so, stay 1 nite kat sana……….

Apa lagi ada kat Kundasang erk?……so far yang dlm list tempat2 yang bakal di lawati di daerah Kundasang ialah :

1) Kundasang War Memorial

2) Sabah Tea Plantation

3) Poring Hot Spring

Kalau sempat ler kan…..kalau tak sempat pun…..dpt pergi salah satu tempat2 tersebut pun ok…

2nd day, plannyer pagi2 nak kuar dari Kundasang….. balik ke KK…..and then amik boat ker Pulau Manukan……biasalah…en laling hubby kan x leh di pisahkan ngan pulau2 nie kalau gi bercuti….so, kira win2 situation ler…..dia pun dpt bahagian dia utk cuti2 kali nie……..

So, maybe dlm 2 hari kat island…..pastu, baru balik darat semula………..kiranyer hari2 terakhir nie hari2 untuk shopping di KK………hooyeeeh…tp nak shopping apa erk kat KK…paling2 pun mutiara, kristal……tu ajer lah………mmm..takpe, sampai sana sure byk benda yg boleh di shoppingkan………

Apa yang ada kat KK :-

1) Aquarium & marine Museum – 3 km from city around 10 – 15 min drive. RM5 (adult) RM2 (below 18 years)

2) Monsopiad Cultural Vilage – 16km from KK, Rm45 for adult (RM15 – 12 years and belows)

3) Sabah State Museum & Heritage Village – 4km from city. RM2 (my card holder)

Tempat shopping……? sure kat pasar filipina kan…..tu, malam2 lepas balik dari jejalan pun boleh menyinggah……..

So, korang….ada info tambahan ker tempat2 yang best boleh pergi kat KK sana……..esp tempat shopping ler kan……….