>

Di sebabkan mama dia kepala weng dah almost seminggu lebih……so, Isnin tu amik 1/2 ………..plan nak mengajak si kecik tu nengok wayang citer Princess frog…tp kekdahnyer tak menjadi….sampai2 umah MIL…dia sedap dok berguling lena………sekali ngan nenek dia lena……tunggu punya tunggu punya tunggu………kul 6 baru dia gerak bangun….alahai, wayang apa kalau dah pukul 6 tu kan…………mandi kan….pastu apa lagi……..nak menghilangkan weng mama dia……..harus ler pergi bandar buat theraphy kan………..

Bukan beli apa pun……….saja pusing2….bakar lemak………..wei!…jgn tak tahu ok………xtvt window shopping bukan xtvt yang tak mendatang kan faedah……..sambil2 cuci mata tu….actually kita bersenam gark….cuma senam x kuar peluh lerr….senam dlm air cond kan………..

Almaklum…….christmas bakal menjelang lagi next 2 week……….so……..harus ler ada pokok christmas besar godang kat kluang mall………….ala2 malu kucing mak orang nie suruh anak dia pose baik punyerrrr kat sebelah pokok christmas tu………..baik punya pose sampai tertutup2 mata………..ampun lah erk…….almaklum, keadaan mr camera x berapa nak mengizinkan……..boleh ler tu dari xde kan……….

Tu pasal muka ketat tu…………….?………hah, korang nak tahu…….gigih mama dia bw dia masuk Brand Outlet…..nak mencari gown dia………dia buat bodo jer korang……….siap acu kat badan lagi gown yang cun2 tu…….takde di layannyer………..nak gark tshirt cam budak lelaki………fenin mak cik……………kesudahannnyer…………gown tak beli, tshirt pun x beli……..ini budak betul2 buat mama dia pening kepala ok……….asyik nak transform jadi lelaki jerr……..kalau tanya :

“batrice girl ke boy?”
“….mmmm boy!”
“girl lerrr………..sama cam mama, cam nenek, cam maksu”
” takkk………..icha boy!”
Wah….xde kompromi langsung……sedar ler diri tu sikit……….so, alternatif lain…..kalau nak gark beli gown2 yg cun tu……..harus pergi sendiri ler gamaknyer………bawak dia pun buat sakit hati jer nanti.

Uishhh……..lama dah mama dia x nyelit gambar erk…….auw!…ada yg rindu ker…….? ceh…..budget artis plak ada yang nak rindu…………x rindu pun xpe…..i tak kisah…….sempat ler posing sebelum kuar………….kuar2 dah gelap….mau tak gelap………dah pukul 8.30 rupanyer…….

B4 keluar tu…..sempat ler kena pow ngan minah nie choki2 10 pcs = RM4……….giler mahal erk…..zaman mama ko….sebatang tu baru seposen tau….nie sebatang dah 40 sen…..giler kaut untung betul tokeh nie…………agak2 ler kan………kalau jual 20 btg RM4 hengget tu pun ok gark……ni 10 batang jer…………cehhh….sekali jer lah beli…….lenkali nak beli lagi choki2 nie……..terus gi beli kat kedai borong jajan jer……..murah!

**** today & esok mama batrice berdondang sayang balik kampung berdua jer ngan Batrice. Nak menolong mak tok prepare barang2 utk pakcu nak nikah on 25th nie……..mmm……..dari plan asal nak meminang…….tetiba tukar jadi nak menikah terus……adoi ler…………