>

“eheeemmm…………..ada auntie2 yang rindu ngan saya ker?………mama saya kata….saya nie glamer ala2 artis gitewww……he he he he he….ye ker…..sapa auntie yang rindu ngan saya tu…sila ler kiss saya bebyk erk…..kiss dlm mimpi pun saya terima…….”

mmmmmmm……..ini budak makin byk akal……makin buat pening kepala……makin buat tekanan darah mama dia turun naik………tp kalau dah over nakal & manja….x kira dah…mmg harus ler kena sedas dua ngan mama dia……….
Lately……….papa dia dah amik alih katil single dia tu……almost 2 week dah dia tido berdua kat katil queen ngan mama dia…..sian papa dia erkk……..nak tido bertiga…….papa dia tak larat kena karate ngan dia malam2 buta…….tido buas ngalahkan budak lelaki…..boleh pusing 180 – 345 darjah ooooo…..nasib ler mama dia nie kebal sikit…..tu pun baring ujung2 katil jerrr……..sipi jer…..silap pusing terus golek jatuh bawah…………
Selera makan kejap naik kejap turun…….tp bila kat umah nenek dia kemain liat nak bagi makan……mana tak nyer…..dlm pala otak tu set nak main jerrrr……….susu pun kalau ingat baru mintak………tp if cuti sabtu ahad…….pandai plak makan byk ….. tu pun kena bg kata2 dorongan, sokongan a.k.a kasi auta lebih ngan mama dia….ngeh ngeh ngeh………selagi tak luak separuh pinggan nasi tu…jangan harap ler mama dia nak kasi dia sambung main……….siap ugut2 bagai…….and alhamdulillah……..kalau kat rumah…..susu tu berbotol2 minumnyer……..lagi2 sejak2 nie…..malam jer almost 3 – 4 botol susu b4 tido….pastu around 3 or 4 am…..dia akan berkicau sambil mata tertutup nak susu nak susu…………gagah ler mama nie bangun gark buatkan….selagi tak bangun selagi tu ler dia berkicau ………and di tambah lagi tendangan karate do kat perut or kaki mama dia………..mata tutup tetap tutup………pastu kalau susu….dia tak mau papa dia buat………..mcm mana pun tetap mama yang buat………buatnyer dia nangis nak susu time mama dia mandi ker……tengah ook ker…….harus layan permintaan dia dulu….stop, keluar kan buat susu utk dia…..kalau tak, bergemalah tangisan anak buluh betong tu….oppsss…….Nenek Kebaya dah abis…..malam tadi citer Cucu Betong plak erk………

Lagi sebulan lebih jer…….dah nak 3 tahun anak dara nie………kejap jer erk……..mmm…….plan2 nak antar dia gi school ler….school memain pun xpe ler….nak developed confident dalam diri dia….xde ler kalau jumpa orang tu asyik nak moody jer…….Batrice nie ada peel sikit……….bila kumpul reramai ngan orang baru dia jumpa….dia amik masa about 10 – 15 min utk rasa selesa……kalau tak…..asyik nak nangis nak berdukung jer lah gamaknyer…………so, kiranyer kalau dia gi school tu………dpt ler dia bersosial lebih sikit……xde ler dok hari2 muka yg sama jer dia jumpa kan……xde ler dia x confident depan orang ramai……sambil2 tu leh ler dia belajar apa yang patut b4 gi school yang bebetul………