>

Sejuk jer hari nie…….cuaca mendung jer….tp untungnyer tak hujan….so, dpt ler baju2 yang di sidai pagi tadi tu kering……balik nanti leh angkat and lipat terus……….

Malam tadi entah apa mimpi si Batrice kemain kuat minum susu…..kul 8.30 minta susu….kul 9.15 dah minta lagi….dekat2 pukul 10 tu minta lagi….tapi Zana malas nak layan….takut kenyang sangat …..yelah…..susu dah 2 botol dlm masa x sampai sejam…..pastu suap nasi ayam almost separuh pinggan gark ler dia makan…………..tu yang rasa cam pelik jer tu…..minah sorang tu bila bab makan kemain susah lagi…siap berpaksa bagai lagi……….

Akibatnyer………lps sejam gitewww……membuat si Batrice muntah……kuar susu sumerr……..nasib ler sempat suruh dia lari gi tandas………kalau tak….menjawab ler mama dia nak mencuci comforter tebal tu dlm musim hujan nie….ntah bila plak nak keringnyer nanti……….tp rasanyer…..Batrice muntah bukan sebab terlebih susu tp sure dia ada makan bukan2 siang tu…….coz’ papa dia ngadu yang tengahari lagi dia dah bising2 ckp sakit perut………ada ler tu yang dia makan…..atau minum………..

Sapa tengok tv 2 pukul 10 mlam tadi………citer 101 dalmatians…….citer pasal anjing 2 ekor anjing tompok2 nak selamatkan 99 anak anjing tompok2 dari mangsa kena bunuh ngan Miss De Vil….dia nak amik kulit anjing tompok2 tu buat kot dia……….kelakar seh……sedih pun ada…..tp yang paling best……….anjing2 tu sumer comel2 belaka……….alahai….nasib ler x leh nak bela kan….kalau tak lama dah gosok2 gomol2 ………..esp anjing yang jenis bulu panjang2 mata tertutup ngan bulu jer tu……..alahai……..geram……….

Batrice kemain khusyuk mashuk melayan citer tu………ada satu scene masa anak2 anjing tompok2 tu kena curi ngan org Ms De Vil tu….dia leh nangis ler plak….siap dok tanya naper orang tu ambil anjing kecik tu………beria2 dia nangis……..alahai…………anak dara nie dah ada perasaan sayang pada binatang gamaknyer………..dah ngikut peel mama dia x leh nengok citer sedih2….sure meleleh punya……………tp rasanyer tu perkembangan yang baik………means….dia dah developed jiwa dia ke satu tahap lagi…………..perasaan kasih sayang……

Tp yang malasnyer nak melayan…..tiap kali berhenti iklan…sure dia melalak x leh terima kenyataan………dia ingat citer tu dah abis…jenuh ler plak nak memujuk………gitew ler anak2 kan…..