>

Ada ke yang rindu ngan budak kecik banyak mulut nie?………hu hu hu…dah lama tak update perkembangan Batrice kan……….so, meh mama dia update sikit perkembangan dia….utk rujukan akan2 datang ark kan………..

1) Berat : 12.2 kg sajorkkk………

2) Almost 80% diapers free ……….he he he…berkat training by nenek dia……….so far, siang hari kalau takat kat rumah saja…….mmg dah x pakai pampers pun………..kalau pakai pun, time nak poo poo & wii wii tu…..dia minta kita bukak pampers dia tu………kalau paksa buang jer kat pampers pun…….dia tak mahu………ha ha ha ………..dasar mak dia pemalas kan.…….he he he he……nasib ler nenek tu rajin ajar cucu dia nie……….malam saja dia berpampers………tu pun bila nak masuk tido……..baru pakaikan pampers dia tu.

3) Expert dah kayuh basikal yang atuk dia belikan tu……..kejap jer….rasanyer x sampai sebulan atuk dia belikan basikal tu……dia dah start pandai kayuh……….xde ler letih nak menolak cam mula2 tu………..kalau pergi playground pun dah x payah nak sakit2 pinggang membongkok nak menolak basikal dia………dah pandai kayuh dah pandai handle basikal dia …….senang kerja mama dia ikut dari belakang jer……

4) Pandai dah demand nak pakai baju apa kalau lepas mandi tu………..nak pilih sendiri baju apa, seluar apa…gambar apa………fenin nak layan.

5) Mulut sangat macam mak nenek.

~ Dialog 1 : Papa dia tinggal coz’ nak keluar beli surat khabar kat kedai depan. Sambil masuk bilik, baring kat longgokan kain yg mama dia tengah lipat :

“sian icha……….papa tinggal icha. Xde sapa nak bawa icha jalan-jalan”

~ Dialog 2 : Dlm kereta otw kemana2. Tetiba ada kereta sengal yg slow motion or tetiba potong tanpa adab susila.

” bodoh keta nie”

~ Dialog 3 : @ hall sambil tengok tv or do something…..

“mama gemuk tak”
“mama gemuk! tp icha tak gemuk. Papa pun x gemuk”
(wah….sentap mama ko tau!)

~ Dialog 4 : lepas kena marah coz’ buat salah.

“icha sayang mama…….icha janji x buat lagi……icha sayang mama….”
pastu dok teresak2 nangis sambil peluk mama dia ….luluh hati ooooooo

Anak2 sekarang cepat cerdik kan kalau nak di bandingkan dengan kita dulu2……….

Advertisements