>Dari majlis F&E, we’ll gerak ke rumah lieya plak @ Putrajaya ….mmg dah berjanji2an ngan lieya nak menyinggah rumah dia……….kagum seh tengok kuarters kat Putrajaya nie….complete, cantik plak tu………kan bagus kalau kerajaan buat kuarters untuk kakitangan awam nie standard sumer sama …..kan best.

Sampai2 rumah lieya…kami di hidangkan dgn lauk pauk yg…pergh……..byknyerrr……..sedap plak tu……..

See……kak aimi punya lah tekun & tawadduk makan sorang2 sambil di temani si Shah, hubby lieya….org lain dah siap basuh pinggan dah…..he he he he…

Bukan apa, ibu mithali nie suapkan anak2 dia dulu makan…..tu yg dia tertinggal ketapi tu……makan kak makan…….

Mmg tak berhenti2 makan kat rumah lieya nie……..naik senak perut makan……….dari kuih raya ke nasi pastu ada desert lagi………..dari air sejuk hingga kan ke air panas……….dok makan, berbual, makan lagi, sembang lagi………….

Anak?………..

Ampun lieya……anak aku buat cam rumah sendiri plak…………..lintang pukang rumah lieya di buat oleh anak2 kami……….adoi lerrr………….

Jom tengok apa yg bebudak nie buat………………..

Tahu tak pasai apa si Lieya tu dok berkerut2 muka tengok anak kak aimi tu…….


.
.
.
.
.
.
.
anak bujang kak aimi buat concert nyanyi lagi patriotik dgn penuh perasaan…….keh keh keh keh keh keh…

Seee…..betul tak…….bakal peserta AF kali ke berapa nie pun x tahu ler….ha ha ha ha…tp cute sangat…

Suka aku dok rumah lieya nie………..pemandangan cantik…….nie, Zana snap dari balkani rumah lieya ler nie…….duk petang2 kat balkoni sambil makan kopok ker, cekodok ker ….bestnyer kannn…..

Dekat2 nak kul 5 tu….kami gerak balik……..yelah, dah berkampung kat rumah orang berjam2…..harus ler minta diri dulu kan…….sebelum balik, Zana kerah batrice kemas sumer menan mia & mija yg di serakkan tu……..nasib ler anak dara ku itu, dengar ckp gark ler…tp, mama dia dah settle separuh…..baru ler dia hegeh2 nak kutip balik……….

Adab2 mengucapkan selamat tinggal pada tuan rumah versi Batrice :


1) cium pipi…kalau tuan rumah x mahu………paksa gark ……untuk menunjukkan kemesraan kepada tuan rumah.


opppss….jangan lupa pandang camera kejap…..


2) hulurkan tangan untuk bersalam………….

esp……..pada yg lebih tua yerk……..jgn lupa cium tangan sekali…………


tp awas……….takut tuan rumah geram kat kita kan…….so, cepat2 larikan diri sebelum kena gomol………..ha ha ha ha…..lieya, kemain lagi muka anak aku time ko nak kiss dia kan…..

Sampai kat area Seremban utk isi minyak…………dlm mamai2 dok terlelap tu………….laling hubby kejut………….”mama….cepat amik gambar keta ferrari tu……”………cargas Zana capai camera nak snap……..ha ha ha…jakun k…..bukan senang oo nak tengok live……….tp bunyinyer…….pergh….cam nak gugur jantung…….

Around 7++ we’ll sampai rumah.

Minggu yg sangat best walaupun penat………………