>

Selamat Bertunang Shikin (Uda) & Yazid

Majlis pukul 4.30………pukul 3 baru we’ll sampai………laling hubby ku tu, x sudah2 ngan projek dia…….so…..kena ler ikut kan gark kan……kalau x sempat siap projek dia………lambat lark dpt payment…..lambat plak nak dpt hand phone baru nanti…wink !!!!

On d way tu………si kecik tu dok demand letak “iptik” kat mata……ye uol’s….Batrice panggil eye shadow tu “iptik”……kalau liptisk pun “iptik” gark….tp dia tunjuk ler kat mana nak letak…kalau tunjuk iptik mata….tu namanyer nak suruh mama dia kaler2 kan mata dia….kalau tunjuk bibir…tu maknanyer suruh pakaikan lipstik………..

Sebelah pompuan……….hantaran ke lelaki kaler tema hijau…….sumer tu hasil tangan my mum….he he he ………..

Lelaki pada pompuan plak……….kaler biru……..sedondon ngan baju si Uda tu….

Sebelum tukar2 barang hantaran………WAJIB ler bergambar dulu erk…..ha ha ha……

Hantaran RM10K………ikat setahun hidup……maybe x sampai setahun kot, majlis dah langsung coz’ si Yazid nie lepas nie pergi kursus 6 bulan……balik kursus maybe majlisnyer…..so…..bersiap sedia ler kami lepas nie………oppsss……….lupa plak……….Yazid tu Mat Perang………..insya allah, lepas kawen……Uda duduk setaman ngan Zana coz’ Yazid dah beli rumah kat situ………untung nyer lah kan………belum kawen rumah dah ada…..kereta dah ada…………senang….masuk tinggal cuci kaki jerrr………..

Acara menyarung cincin………2 cincin lagi……1 risik, 1 tunang……….tp tu arr…nak snap dekat2 gambar cincin pun x dpt…..byk no photographer x bertauliah……..termasuk ler si tukang ckp nie kan……..so….snap dari jauh jer ler….tu pun main zoom jerrr

Makanan for that day………..cik Karno sendiri yang masak…….wallawei…….itu ayam masak merah mmg power lerr………laling hubby ku makan 4 kali wei…….Zana jer dpt rasa sikit2…coz’ bila dah penat nie….nak makan pun xlarat……..nasib ada yg bungkus bawa balik umah….dpt ler merasa ke sedapan ayam masak merahnyer tu. Lauk for that day – Nasi jagung, ayam masak merah, sayur nangka masak lemak, sambal belacan, ikan kering bulu ayam………di tambah ngan tau fu panas……….original made by kakak cik sukarno…….makan panas…….4 mangkuk i bedal…….

X tahu nak bebel apa lagi………korang layan ler gambar2 yg ada erk………..zaaassss


*** model of d day ***


*** with d Abang Ngah ***


*** with d adik – Fadzly ***


*** with d Emak – cik Sal ***


*** with d Bapak – cik Karno ***


*** with d adik ***


*** Kakaknyer yg dah kepanasan ***


*** with d tunang kesayangan ***

Kul 7 baru ler we’ll gerak balik umah my mum……..x larat wei…malamnyer plak, jiran sebelah rumah tu buat malam berinai……..adoi ler…tu pasai ler hari Isnin lepas…Zana masuk kerja muka x siap……sangat2 letih………

Last but not least………..muka mak andam terjun yg tengah serabai……….