>Ye…tajuk kita hari nie…ialah mari BERANGAN.

Di sebabkan masih x berkemampuan nak ada rumah SENDIRI. Duduk pun kat rumah orang kan…….so, jadi ler kalau dapat BERANGAN2 dulu…………..rumah sendiri entah bila ler nak ada kan……..Insya Allah, tahun depan we’ll akan usahakan jugak nak ada HOME SWEET HOME sendiri. Aminnnnn

Zana & hubby nie……….bab deco, suka yg simple, modern……….kalau pilih perabot tu…..mmg x kan pandang ler yg berkerawang bagai tu……….tak masuk dek jiwa………yelah, minat memasing kan…….

1) Master Bedroom – tempat beradu berkasih sayang. Mmg jatuh cinta ngan deco ala2 romantik tp modern……..nak2 bilik besar kan………..boleh ler main cak cak baa sekali……….pastu guling2 ala citer hindustan……….ha ha ha ha………jgn x tahu, laling hubby ku dah addicted ngan citer hindustan……hari2 kul 9 pm dia bukak channel 708 nak check citer hindustan citer apa……..dulu, bebaru kawen………..kemain kutuk wife dia nie…………kan dah daulat…………..


** nampak suram jerr…..tp……….i love it…………romantik jer suasana tu ***


*** this one pun sama…….simple, modern tp di sebabkan dia ada main ngan kaler purple tu…….seri kaler hitam & putih tu naik………..***


*** haha ha…pink kaler uol’s………tp sweet kan………***

tp dulu2 sebelum kawen kan………Zana admire giler ngan katil canopy nie……….ala2 cam romantik giteww……….boleh ler buat tiger show di tiang tu kan…keh keh keh….imaginasi tahap tertinggi beb!…..

tp sebenarnya……..dlm apa2 pun……untuk decoration nie……dua perkara yg perlu di ambil PERHATIAN………..
1) Pencahayaan
and
2) Warna.

Sebab tu ler si Eric Leong tu suka main dengan kaler & lampu…………coz’ dari situ ler baru terserlah kreativiti & keindahan ruang tersebut……..eceeehhhh…………over plak…….ha ha ha…

Tp betul ler teory tu…………beli perabot ribu2 pun………kalau cat kat rumah tu tak tukar…….kaler pusam jer……….x naik gark seri perabot ribu2 tu kan…………but, if tukar cat rumah kita……..main ngan kaler2 yg mewah, up sikit ngan lighting yg cun………sure, perabot yang dah 10 tahun pun nampak cam perabut baru.