>

meh sambung borak2 raya lagi……….raya seminggu dah abis……….baru hegeh2 nak update citer raya ke-2……ampunnnn………

2nd day……..bergerak beramai2 ke felda ester…….rumah my makcik a.k.a Cik Besah ……akak my mum……konvoi 4 kereta…………..adik Zana bw satu kereta lagi, so kami bertiga satu kereta………..ha ha ha, raya tahun nie pak ngah x leh nak berjalan ngan kengkawan coz’ my ayah sakit kaki kan……so, dia ler yg jadi driver………

Layan gambar sampai muntah erk…..coz’ raya ke-2 nie mmg meriah ngan sessi bergambar.

*** baru complete geng panca sitara ……….***
Budak kecik nie dok boring jer……..dia nak menyanyi melalak…….mama dia suruh diam…….x aman damai sungguh ok !

Every year……mmg akan ada sessi berkumpul kat rumah Cik Besah…….nak2 sejak my uncle, Cik Rahim kena strok x leh jalan dah……lagi ler jadi tumpuan rumah cik Besah nie……and setiap kali datang sini…….port feveret Batrice adalah bawah pokok ceri………hu hu hu………

*** with Nga Ngah yg keboringan coz’ x dpt beraya rumah awek dia …….***

Ceh……..rela dlm paksa ok laling hubby aku bergambar…….kena tarik kena paksa baru ler nak nampak muka………….tu pun muka keruh jerrrrrrrr. Ye ……..raya ke-2 adalah Blue Black…….

*** Batrice with Nana si Bam Bam (cucu cik Besah) ***

Setiap tahun pasti ada gambar di buaian ini……..ha ha ha…….2 tahun lepas…….sempat ler bersimpuh ayu di tanah coz’ terjatuh dari buaian tu………..

From rumah Cik Besah……we’ll convoy plak balik Kulai…….rumah Cik Ana. Kakak paling tua my mum. Kalau rumah cik Ana nie……bab makan2 mmg best coz’ every year sure cik Ana buat sate goreng………perhg…..meletup plak tu sate goreng dia……….mmg mcm2 makanan akan ada kat umah cik Ana nie….sediakan jer lah perut tu kan…….this year, siap ada siput sedut rendang lg. Mengadap Zana & Ayah dua beranak sampai licin……….

Sessi mengollect angpow raya untuk si kecik……..meriahhhhhhhhh

Dah puas collect duit raya kat dalam……..Batrice port kat luar plak ngan Tok Su dia…………kengkonon manja ler kan.

This year……ada sessi bergambar family by family………………..

*** my family……kekurangan seorg coz’ adik Zana yg bongsu x balik this year. Hu hu hu hu………aku mmg x leh masuk ler ngan baju kain satin nie……sure nampak giler besar di situ…….***

*** Family Maksu & Paksu ***

*** Family Cik Salmah. Pun kekurangan 3 org. Yana, Iwan & Fadzli…….***

*** Cik Senan & Cik Lastry ……berdua dari dulu, kini & selamanya***

Alamak……….family cik Besah lark xde………..

*** yang nie plak para wanita2 idaman ………ha ha ha……..sungguh BESAR daku di situ yerkkkkkk………x suka arrr baju nie….***

*** para lelaki2 idaman plak………., ayah ku buat muka tahan sakit ler plak***

Anak dara tu…….mmmmm, tu lagi sorang giler posing………..family org lain pun dia nak menepek sekali……………….

Belah Zana mmg ramai sepupu lelaki yg kecik2…….yg besar2 sumer pompuan………..so, Batrice pun gengnyer ngan abang2 dia ler…………….

Lepas makan2………bergambar2……..umpat mengumpat………collect duit raya…….moh balik. ha ha ha…….sessi bermaaf2an plak yerk…………nie jer yg sempat di ambil.

*** Cik sukarno ***

*** my mum ***

*** Cik Salmah ***

*** Cik Besah ***

Habis sudah citer raya ke-2………..raya ke-3 turn balik Kluang plak. Esok sambung yerk.