>

Pepagi dah bangun…….lepas solat sunat hari raya……….time bersalam2an….tp biasa ar….bila kat Tenggaroh nie….salam secara x formal…x sama cam kat Kluang………he he he he….so…no gambar2 time bersalam2…lagipun xde sapa nak tolong pegang camera kan……….

Nie jelah satu2nyer gambar di pagi raya sefamily……………tu pun kat rumah kami………..jadi ler kan….dari xde.

Lepas makan……..kami anak beranak bergerak 1 kereta ke rumah cik sal @ tenggaroh 2………..makan lagi………pergh….kerja nyer asyik makan jer lah ………rugi ooo………cik sal expert masak…plak tu raya 1st tu dia buat rendang ayam kampung………mana leh tolak kan………….

Dok sembang2 …….sekali pak Lang 1 family plak tiba…………….plan nyer plan nak beramai2 ke rumah pak Ngah…sekali pak Ngah dah balik kampung daaa……….so, terus beramai2 ke rumah pak Lang plak…………….nie ler untungnyer bila pak2 sedara dekat2 nie………..senang sekali jalan.

Kalau nak tahu………@ gugusan tenggaroh nie (means kawasan sekitar rumah zana yerkkk) jer mak zana 4 beradik …………tu yang senang kalau ada kenduri kendara tu……pakat panggil sedara mara jer yg tolong masak…….kalau hari raya plak………….pakat pusing2 situ jugak………….

@ rumah pak Lang melantak lagi………..ada lemang ngan ayam masak kicap…….pergh….mmg x leh nak tolak dah……………buat rasa2 kan………kalau tak nanti takut termimpi2 plak………..

Batrice nie mmg jadi bahan sakat pakcik2 jer……….budak kalau banyak akal mmg harus kena sakat jer……….makin syok atuk2 sedara menyakat dia …………… kiranya………Batrice nie cucu favourite tau dlm family we’ll………..ahaks! almaklum, mak dia anak sedara paling feveret gark…….ha ha ha ha ha

Yang nie baru lerr aman damai sikit nak bergambarrr…………..tu pun dia x mau pandang camera.

From rumah pak Lang…………patah balik ke rumah my mum plak coz’ turn depa plak nak datang beraya……………meriah ler………penuh hall tu di buatnyer………yg bebudak pakat tengok tv kat dalam…………….

Yang dok @ kerusi malas tu ler ayah Zana………raya pertama tu x leh gerak coz’ kena serang ngan sakit gout dia…………….dok terlepek jer kat rumah…….tp mak zana ngikut ler beraya. Baju raya pun dia xde mood nak pakai…………..jalan terdengkut2……nak bangun susah…………

Sempat lagi tu……….sepupu dok mengerjakan pokok rambai kat rumah yg dah masak tu……….tak habis nak makan…………..tu yg pakat dok suruh diaorg petik bawak balik dari di biarkan busuk tak termakan……………

Mlmnyer plak………..paksu & maksu datang dari johor. Nak beraya @ rumah adik beradik @ tenggaroh………….apa lagi……….Batrice ada geng main bunga api lerrr…………….kemain lagi dia ngan abg arif dia tu……..siap share bunga api yang dia bawak……….kalau tak kemain kedekut lagi.

Muka cam berani………padahal b4 tu…….kalau @ rumah papa dia bakar mercun kemain lagi dia lari masuk rumah siap sembunyi kepala bawah bantal……siap ajak mama dia join nyorok sekali……..dah jumpa geng……….WAH………x hengat dunia…………main sampai muntah !

Tahun nie byk gark laling hubby beli stok mercun………….yg bateri tu jer ada 5 set, pastu yg jenis mcm bunga api tu …………org panggil Merdeka…….ada 3…………sekali bakar ada 25 das…….meriah lerrr………….meriah tp membazir……….dekat RM300 gark ler abis beli bunga api & mercun.