>

Wahai mood…….datang ler dikau…datang ler dikau………!!!

Ceh………..seminggu bercuti nie….kemain liat nak update blog……padahal, raya ke-3 dah terpacak kat umah…tp, kata nak sentuh lappy tu……alahai, cam ada badi jerrr……..FB pun buka kejap jer…pastu offline balik…….

Ok lah ok lah……..nak serap mood update blog sikit2…….lelama, dia serap ler sepenuhnya yerk……..

Sana sini dok citer pasal raya….gambar raya…….kuih raya……..ha ha ha…….tp, Zana nak perap dulu citer raya……kasi org teruja sikit……baru ler suspen kan………kah kah kah……apa ler yang den merepekkan nie………

This year………turn balik Mersing……tp sampai ke hari Sabtu pagi tu pun, laling hubby ku dok busy ngan kerja dia lagi……….hu hu hu……..shopping raya pun x dan lagi tau time tu………sian kami!!!

Sabtu tu, pagi x pagi ler…….b4 bergerak ke Mersing tu………gi umah MIL dulu jenguk2 muka apa yg patut……sambil salam2 minta maafkan………antar kuih bagai, baru ler gerak ke Mersing. Tu pun x gerak balik terus……we’ll ada agenda yang penting hari tu.

Dari kluang ke kota tinggi coz’ laling hubby nak hantar barang kat tapak projek dia……..pastu baru ler pusing naik johor. We’ll ke JJ Tebrau jerr……….ingat nak cuci2 mata kat Angsana & Danga Bay pun x sempat………sampai JJ pun dah dekat pukul 3++ pm.

Orang dok pusu2 menghala ke kampung……kami pulak, gigih menghala ke bandar……melawan arus………tp yg bestnyer x berapa nak jammed ler kan……….

Shopping last minit nyer……..tu pun tinggal barang2 mak & bapak budak………..barang budak kecik tu dah almost complete….cuma nak cari kasut dia jerrrrr………..

Pusing sana pusing sini…..end up we’ll dpt ler barang yg we’ll hajati…….cuma suar jeans laling hubby jer yg tak terbeli………..yg lelain tu dpt……….hu hu hu, tp handbag Zana x dpt……….huuwaaaarrrrgggg……………pakai h/beg buruk ler gamaknye raya tu……….

Kenal ker gambar budak kat bawah nie……….eceh……..nie kalau geng2 tak kenal nie mau kena sekeh ngan mak dia nie…..ha ha ha ha……..tu dia….si comel emily……..masa nie kat kedai Al-Ikhsan. B4 tu dah terserempak dulu kat Guess……….yang tu, gambar ngan kak mimi, Zana x sempat nak kuar camera.

Pergh……budak 3 orang nie buat kedai tu cam rumah diaorg plak…….memula Farhan & emily jer yang dok aktif lari sana lari sini……..pastu, anak dara aku pun gatai kaki gark ler nak join kan……..siap merangkak2 dlm kedai tu…..si emily pun siap terjatuh……….meriah betul…….

Baru dok berangan nak cuci2 mata @ Body shop ……..Batrice buat projek baik punya……ha ha ha……sampai lencun suar dia…….kes mama dia dok ralit shopping x perasan, pampers anak dah sendat penuh……..mmg camtu ler kalau shopping raya……ilang ingatan jap………apa lagi, lari naik tingkat atas ler beli baju & suar dia plak coz’ mama dia dengan sengaja tidak membawa baju spare utk dia……….ha ha ha……..
Lepas salin sumer bagai……dua beranak nie ngan gelojoh x sempat nak pakai raya…dah sarung kasut raya memasing…….chittt!……..kemain bergaya lagi……………..

We’ll berbuka @ SR. Dua2 amik set chicken cordon tu……..anak dara tu Zana orderkan mushroom sup…………ha nampak……tadi baju lain, nie dah baju lain kan……..tu lerr……bapak dia kena pow baju raya dia lagi…………

Lepas berbuka tu……..sempat lagi meronda2 cari tshirt laling hubby ku tu………….dpt ler 3 helai……mama dia jer ler dok pandang ngan pandangan sepi………coz’……..dpt beli kasut jer…….ngan perfume…………yang lelain….2 beranak ni nyer bahagian.

Abis shopping we’ll terus pecut balik mersing…….sampai rumah mak dah dekat pukul 11……..sumer dah siap masak………….mengelat tak ingat kan…………ye ye ye ye….esoknyer dah RAYA !