>

Hari nie Zana cuti emergency….nak jaga si kecik tu kat rumah……….even muntah2 dia dah kurang…….tp badan still panas membara lagi. As mama, sure x sampai hati nak hantar dia gi umah nenek dia…………kalau gi kerja pun, sure badan @ office tp hati & fikiran @ rumah kan. Xpe lah…………anak lagi penting dari kerja.

Wokeh, kronologi citer nyer :-

around kul 3 pm laling hubby call informed yang Batrice muntah2 and demam. Dia terus bawa gi hospital. Zana still di office tp ngan fikiran yg x tenang ler………rasa cam lamanyer nak tunggu pukul 4.30 petang tu kan……pukul 3++, Zana call hubby tanya keadaan camner……….baru nak masuk check………biasalah, gi hospital kerajaan ……….w/pun pesakit x ramai, still gark lambat. Pukul 4.15 Zana call hubby balik, tanya camner……………..hubby ckp, x kena tahan…….tp if malam still muntah2 lagi………..jawabnyer kena pergi hospital balik and masuk wad.

*** 2 hari sebelum demam ***

Laling hubby sampai utk jemput Zana around kul 4.40 pm camtu ler…..nengok Batrice dok lembik longlai ketiduran….ngan tangan ada bekas kena cucuk……alahai,…..sedih serta merta……dlm lembik2 tu pun, dia still nak berbual……..ckp pergi jumpa doktor, doktor cucuk tangan dia…….ckp dia x nangis……..anak mama mmg kuat. Dlm keta otw balik tu, dia muntah sekali………muntah air & ubat. Sampai @ rumah pun dia muntah sekali lagi…………and then, Zana kasi dia jus orange……….abis segelas……….tetiba minta biskut, abis 2 keping biskut gula tu. Maybe lapar sangat kot, dari tengahari dari dia start muntah2 ……x makan x menyusu.

Lepas berbuka, bagi dia makan ubat……….lepas bagi ORS (garam rehidrasi) dia muntah balik. Terus lembik…….bg minum susu, terus tido………..time nie badan dia start panas balik……..Batrice kalau demam mmg camtu……..sure bila malam jer, panas dia melampau2……..tido pun tido2 ayam………x leh berenggang ler time nie coz’ dia nak kita pegang dia………dpt pegang tangan or jari mama dia pun jadi ler………tp x mau kena peluk……..dia rimas.

*** otw hantar Zana pergi office pagi semalam ***

Around kul 1.30 am camtu……..dia bangun nangis………..tak tahan panas rasanyer…….padahal aircond on. Lap2 ngan towel basah………pun x jalan………melalak2 x mau kena lap………nak letak cool fever pun dia tak mahu…..pujuk punya pujuk……..baru ler rela dlm paksa……….pastu baru masukkan ubat bontot. Tp cam x jalan jer…………panas still sama jer………merengek2 Batrice dlm tido……mmg jawabnyer berjaga ler Zana…………tp dah biasa kalau dia demam mmg camtu peel dia…….so, dah paham sangat……..

Lebih kurang pukul 2 ++ am …….dia bangun lagi……….minta susu……….abis sebotol……sambung tido……..tp kejap2 jaga ler merengek2. Zana plak kul 3 ++ baru boleh lelap………pastu kul 5 dah kena bangun sediakan sahur. Mmg x cukup tido lerrr………

Pagi nie……..alhamdulillah, walapun panas still x kebah2 lagi……tp dah kurang sikit berbanding malam tadi. Susu pun dah habis 2 botol……..no more muntah2……….and yang penting……dia nak makan………so, pagi nie……..habis 2 buku potato bun. Alhamdulillah……..bangun2 tido jer pagi tadi pun……dah leh gelak2………syukurrrrrr.

** latest picture with vitagen & potato bun dia……..***

Utk yang mendoakan kesihatan Batrice…….thanks sangat2…….x terbalas doa kalian. Semoga kalian semua di berkati dan di lindungi Allah hendaknya. Muuuaahhh………..big hug from budak demam.