>

Happy Friday sumerr…….yee…mari kita bergumbira menyenangkan hati di hari jumaat…..esok cuti, tulat cuti……pastu pun cuti….he he he…lepas tulat apa erk…….kalau nak sambung cuti seminggu direct pun apa salahnyer kan…….

Semalam lepas buka, ponteng terawih coz’ nak kejarkan beli susu Batrice…..elek langsung kat rumah tu……ha ha ha ha…..menggembirakan hati anak pun dpt pahala kan……oooo, SUSTAGEN ada VALUE PACK ler sekarang. 1 kotak ada 3 kotak kecil dgn harga RM64.40…….banyak murahhh lorrrrr………..jimat almost RM10 . So, sesapa anak yg minum susu SUSTAGEN tu…sila ler beli VALUE PACK nie yerk…..BERBALOI-BALOI………pheewwwiitt…cam iklan CELCOM by AMY SEARCH ler plak………..

Kalau biasa, sekotak harga dlm RM24.++……..kalau yg nie, cuba korang kira……jatuh dekat RM21.50 jerrrrrrrrr……..x ke murah tu……….

Almost a year gark ler anak dara tu stick ngan susu SUSTAGEN nie…dulu HONEY……and dlm bulan 5 hari tu tukar ke VANILLA coz’ tengok dia cam boring jer ngah perasa HONEY tu……ngan VANILLA nie ok sikit……..coklat dia x boleh coz’ nanti dia kesembelitan.

Jom check perjalanan penyusuan Batrice from lahir until now umur 2 tahun 7 bulan.

DUGRO – ENFALAC A+ – ISOMIL – DUTCH LADY 123 (HONEY) – SUSTAGEN (HONEY) – SUSTAGEN (VANILLA)

Dlm pada tu pernah gark ler try Dutch Lady 123 perasa coklat…….tp tak boleh….dia bermasalah …..Batrice nie, kalau susu yg tak sesuai ngan dia……dia akan cirit birit or sembelit…..so, senang jer nak settle kan…….tukar kan susu dia ke ISOMIL….abis setin kecik tu…..settle problem dia……..tp pastu kena tukar susu lain ler……..tp yang pasti dia mmg x boleh ngan susu coklat……..tp milo boleh ler plak…………

Tadi, dlm dok mama dia kelam kabut nak pergi mandi……..boleh plak dia jaga……..so, cam biasa ler…….pepagi kalau dia jaga…….mmg minta susu………..

*** muka kesabaran menanti mama dia bancuh susu ****

Nampak tak parut kat tepi hidung dia tu……..tu kesan kuku dia ler tu……lupa plak nak potong minggu nie………

*** taraaa………sebotol penuh………sure habis punyooooo ***

Dpt susu…….dia pun landing ler @ hall sambil Zana akan pergi mandi laju2…….he he he…….laju pun x laju sangat lerrr……….tp, takde ler sampai 30 minit.

*** nikmat erk……….mama papa abis sahur, awak pun sibuk bangun……..nak bersahur jugak…….tp luar waktu lerrrr………***

Kat hall, tu bukan landing sesaja………harus on tv channel 611 or TVIQ………pagi nie dia layan astro CERIA……..time tu FIFI d FLOWERTOT. Biasa lerrr , CERIA kan…….kalau x namanyer rancangan KARTUN……..bukan astro CERIA ler gamaknyerrr

Dan ketika itu, jam adalah hampir ke pukul 6.20 pagi……huuwaaaaa…….mama dah lambat lerrrrrr……………….