>Kucing bunting berapa bulan erk?……..dlm setahun nie jer………..si Bibu nie dah 2 kali beranak…….anak2 dia yg 1st tu dah tak dpt di kesan dah ke mana. Lari dari rumah gamaknyer….yg 2nd nie plak………..di beranakkan kat rumah Zana……….mmmmm…………jadi nenek angkat ler gamaknyer………..

Bibu beranak 2 minggu lepas. Hari Sabtu………siap menunggu tu…….act, Zana dah nak keluar dah time tu………tp bila nengok dia resah gelisah tak menentu, jalan pun cam x larat jerrrrrr…….tunggu le kejap………cari kotak…….cari kain bagai………..letak si Bibu tu kat dalam kotak……….memula tu letak kat luar rumah…….tp lepas tu cam tak sampai hati ler plak kan………takut anak dia kena makan ngan kucing jantan pun iye gark……..tu yang pindah kotak masuk dlm rumah………and then…….Zana kuar…….x gigih ler nak nunggu sampai anak2 dia keluar. Kata org tua2……….kucing jantan akan makan anak dia yg bulu ada 3 kaler and jantan gark. Betul ker….? so far rasanyer cam betul coz’ kucing2 kat kampung Zana dulu camtu ler …….tu yang kena nyorokkan anak2 kucing tu dari bapak kucing. Ngeh ngeh ngeh…agaknyer kucing jantan tu takut junior dia tu lagi GLAMOUR dari dia kot!!!

Petang balik nengok dia dah selamat beranak……….5 ekor tp sekor mati. Cam x cukup bulan jer yg mati tu coz’ cam xde tulang temulang kat dada dia……he he he……..suruh hubby gi tanam kat kebun. Tingga 4 ekor la nie…….1 jantan, 3 betina. Gelap2 sumer…………sure ko nyer pakwe yg kaler itam putih tu erk Bibu………..!!!!

***Betina. Hitam tompok putih kat muka ***

*** Yang jantan kaler belang2 tu……..salah sekor ler……nama BumbleBee. Lagi 3 ekor betina tu xde nama lagi………..poning nenek nie tau !!!***

*** amboi garang muka ko Bibu ………***

Dalam 2 minggu nie gark………si Bibu nie dah pindah randahkan anak dia 3 kali………..1st kat tempat memula dia beranak ler…………tempat Zana letak kotak dia……..bwh meja makan. Pastu dia gi pindah kan ke bilik 2nd ………….last sekali semalam…………dia pindahkan anak2 dia kat bawah katil…..tu yang den tak gemar tu………..no bawah2 katil erk Bibu………ko letak balik anak2 ko kat tempat asal yerk…………..mama x izinkan………..gigih dia dok usung keluar masuk anak dia ke bilik bila Zana pindahkan anak dia kat kotak dia………..last2 Zana tutup pintu bilik……..mencangguk dia kat depan pintu…….pastu surrender……….tp dia pi pindah plak anak dia kat bawah meja tempat letak telefon…………lantak ko ler……….janji bukan dlm bilik beradu tuan ko !!!!

Satu lagi nak share………tahu tak pasal apa si Bibu tu dok pindah randah anak dia tu…….sebenarnyer kucing nie tak suka kalau kita pegang2 anak dia……..dia cam rimas………tu yang dia pindah anak2 dia tu…………dpt plak Zana nie………sekejap lari nengok si kecik2 tu….pengang2 cium……..mau si Bibu tak tension. Geram oooo bila nengok anak kucing yg gebu2 nie…………..

*** nenek angkat Bibu Junior II***