>Genap 5 hari x update citer kan……adoilerr……..malas betul nak transfer gambar dari cik camera ke lappy………….bukan xde citer…tp tu arr….bila mood M tu datang………x leh nak buat apa dah…..lagi ler plak sekarang nie tengah syok melayan kebun kat FB kan….lagi ler bertambah2…..nasib ler sempat lg nak sapu sawang2 kat blog nie….

Dekat 2 bulan act, minah kecik nie request nak bicycle ngan papa & mama dia……..pantang gi bandar, lalu kedai jual bicycle…..”echa nak beskal..echa nak beskal….” hu hu hu…..sian kan…….mama & papa plak buat2 tak layan ngan anggapan kaki dia tu tak cukup panjang & sure tak pandai nak mengayuh lagi………….

Jumaat lepas……..balik kerja….ambil dia @ rumah nenek ………memasuk dia buat senyum gatal kat kite………..sure ada apa2 nie………….sekali nampak beskal plak…baru plak tu…..riuh ler mulut dia ckp “echa ada beskal…echa ada beskal”…..ooooo patut ler buat senyum2 gatal ngan mama dia tadi…….rupanya dia dpt beskal………….pelik gark…..papa dia belikan kerrrr?….confuse kejap……..

Rupa2nyer…….atuk dia yg belikan………..sebab tak sampai hati nengok cucu tu dok jeling2 beskal si arif sebelah rumah………hu hu hu hu…….

Dua hari beskal tu kat umah nenek dia…………hari sabtu tu gigih dia suruh mama dia angkut bawa balik…………wallah, buat nyemak rumah lerrr plak…..tak di ikut….harus sampai mimpi2 plak dia tu kan………….

So, petang semalam…………..ngan semangat kesukanannyer bw budak kecik tu gi playground depan rumah…..sian kat dia boring dok terperuk jer dlm rumah sejak 2 menjak nie….bukan apa, ngan kes H1N1 yg makin merebak nie…..nak gi tempat yg sesak ngan org ramai nie…cam berchenta sikit………..

Gambar atas nie dia tengah dok tunggu turn nak naik slide….tp tak jadi coz’ ada gegirl sorang dok main kat situ………mmm…………..Batrice nie jenis kalau dengan org, dia malu2 sikit………tp kalau kat rumah……….adoilerrrrr………..x leh tahan ngan mulut dia…..

Buiaan mmg wajib………… ingat nak cari satu le letak kat rumah………….penat nak layan dia main buai kat playground ………

Camtu ler bila terlepas kat luar……….kemain happy sengih2 sampai ke telinga………..cuba kalau duduk terperuk jer kat rumah………mula ler dia memberontak sumer tak kena………..

Mesti ada yg tanya………..dia dah pandai kayuh ker….?….mmm jangan harap lerr…….kayuh kebelakang tu laju lerr….ke depan tu….mmm…..nak kena asah skill lagi ler gamaknyer…….so, dari rumah ke playground………..dari playground balik ke rumah………….mama dia ler yg gigih menolak………..ok ler kan………buat exercise sikit………x jadi nak jogging………..tolak bicycle batrice pun jadi lerrrrrrr…………………