>

Mari mengira versi Batrice……….korang dengar betul2 erk……

satu, dua, tiga, empat, lima, …….., tujuh, ………, sembilan, sepuluh

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAADbdx0ctBZ6r0jjgHMEoxaanVmNR-OFl5DFsEVja92tK45B2x7LhWpTzImm8p_vmx1BOurQ_f9BrnsEpEVuXsLMRvynVUdzRQkvdneeo37CEedBcDUeDAMg4PaRFG4dEh6gnT6GiOWQ4nWiLfMSQwSHqnyfX9zrlaGt1UPAe8tvMJgqbBN01t2vHs358Nz9K6fkY0t8jceQeDb7bTm7HtigCYUoZhoUUxDHoF0dyssbL%26sigh%3DAXhIeAqP6a5Sc2AJuKr6Lyx0QmU%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3D84f12d60d644d62c%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DBy7o-2coGQFh_5etmWYBJncgG38&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den

tu versi bahasa melayu

kalau bahasa enggeris plak

one, two, three, four, five,….., seven,……., nine, ten

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAAHZQAKfu6jF-JfdYz_38VljzyJqrkqYYlKoxrQYCU0vmN0gaG__aLRG25nfF_2ycuUvPoqWUGWMLHBmtyfVvuwq0oz_P0ruakrVP_rzuzv0kgSkmsBK7x2LPY7XN1X3ifkpFZl3mF_VxmK5tZJaheWMAqXQGN5iYvkYoVxupznotkWFpbzfoA-5f3LH8Da5iomUk35XwXmb5gZl6rQe3xnR19frUsP7kpq26W2Sl6GHv%26sigh%3DRC3nb9MMd1VzBOPHor8-ZTcPVtA%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3Dcce7f1f57867df8d%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DlZZfzN8NMJ8WKv_J7fmpu6MAmsI&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den

dua2 versi tertinggal 6 & 8…….ntah mana dia nyorokkan agaknyer…….bantai jer ler labu…..!!!

jom layan piccas si Batrice beria2 benar membaca………majalah NUR lagi tu……!!!

So far, alhamdulillah…..w/pun cuma Nenek yg menjaga…….si kecik nie dah boleh mengira 1 – 10 dlm B.I and BM walau pun tertinggal 2 nombor tu……..utk ABC plak, belum khatam sampai Z………jawi plak alif sampai sa jer…….jadi ler kan…….. tu pun dia belajar secara x formal………memain jer lebih……….at least boleh di banggakan jugak ler………. kiranyer we’ll buat konsep belajar secara informal…….yelah, lain ler bebudak yg dok kat nursery or taska kan……mereka mmg ada guru yg bertauliah………..so, progress diaorg lagi cepat ler berbanding bebudak yg di jaga oleh pengasuh x bersijil nie…….he he he……at least, boleh gark ler di banggakan……….sapa nak bangga dengan anak sendiri kalau bukan kita kan……….

Insya allah, genap 3 tahun (next year ler tu………) we’ll cadang nak hantar Batrice ke Tadika Cina or Smart Reader Kids……..perancangan pendidikan untuk dia tu dah ada ………cuma nak melaksanakan jer , x sure boleh ke tidak …….yelah, untuk pendidikan nie…….mmg kena ambil berat sikit………keluar duit sikit takpe…..janji kita puas hati ………..untuk masa depan anak2 jugak kan…………Mereka berjaya……insya allah, kita pun tumpang bahagia…………hari2 tua nanti, pada anak2 ler tempat kita sandar harapan……….moga diaorg nie sentiasa membahagiakan kita kan…..