>Sapa kata anak pompuan tak ganas……….?
sapa kata anak pompuan sopan santun jerr………..?
sapa kata anak pompuan x reti nak manjat2……….?

meh tengok meh……..xde maknanyerr………….kalau dulu2 zaman kita iye ler kot…………duduk sopan santun kat umah. kalau main pun main batu seremban, main masak2, main anak patung…..nak ganas sikit, join main belon acah, main sembunyi2……..nak lagi best………..terjun paya…….he he he….itu I ler kan………

*** auntie………sy kena kurung dlm rumah dgn mama saya lerrr…………***

So now, bila anak daraku extreme bab main2 nie…………i x leh nak cakap apa dah………paling kuat pun…………jerit2 manja sikit kat dia tu…….hu hu hu

Kita dulu2 main……….xde nyer terkurung dlm rumah kan……….selagi tak berdebu satu badan selagi tu ler x balik……selagi x dgr jeritan mak2 kita panggil balik….selagi tu ler batang hidung x muncul2………..dulu2 mak kita x risau pun kalau anak2 main bukan depan mata……….merayap satu kampung pun diaorg x kisah……..janji tengahari balik makan……..pastu kuar balik pun xpe………janji sebelum maghrib sumer dah ready kat rumah siap mandi gi ngaji kan……….

Zana dulu………geng2 main ada ler dlm 10 org camtu…….campur lelaki pompuan…….bila main nyorok2 tu………port paling best gi nyorok yelah kat atas bumbung bilik air rumah kawan baik Zana……..rumah dia selang sebuah jerr…….ngeh ngeh……gigigh ler sapa yg kena cari tu nak mencari…..bukan takat nak cari keliling2 rumah Zana jer……….tp sampai ke 4 – 5 buah rumah jiran yg lelain……..x kira rumah depan rumah belakang lagi……….dok syok nyorok atas bumbung bilik air org tue………naik ikut pokok limau nipis……..tup tup ……dgr arrr suara Zana menjerit kegelian nampak ulat beluncas yg gemuk2 atas pokok limau tu…….ngeh ngeh ngeh ngeh…sengal jer kan…………dah ler penggeli………pastu ada hati lagi nak memanjat kat situ tu…….

Satu lagi yg best sekali……….belakang rumah member zana tu jugak ada sebatang pokok mangga jantan tau……..pasai apa kitaorg pokok mangga jantan……coz’ dah dekat 1o tahun…….sebiji buah pun xde……….so, kitaorg punya kreatif……..pi buat pondok atas pokok mangga tu…………abis sumer guni baja kat belakang pejabat felda kitaorg kutip nak jadikan dinding…………lantai plak…kitaorg kutip ler saki baki papan org buat rumah……..jadi ler rumah berdindingkan guni baja……siap berjahit lagi nak sambung2 kan guni2 tu tau………….syok jer dok makan minum kekadang tido kat situ…..tapi….xde ler naik reramai…..bukan besar mana pun…………Zana 3 beradik + Zarina + Juli.
kalau x atas pokok mangga belakang rumah Zarina tu………..port kitaorg nak main khemah2 kat belakang rumah Zana………bersandarkan kat sebatang pokok betik (dah kena tebang pun….) buat ler ala2 pondok pasang siap kan…………kreatif x kreatif ler time tu………………cari tin2 susu dutch lady yg besar2 tu buat kaki utk kitaorg susun2 papan nak buat lantai……dinding plak kitaorg guna plywood yg x pakai……….siap ada tingkap ok……….pasang langsir yg Zana cilok dari rumah…..ha ha ha ……………..pastu………4 – 5 org duduk kat situ……….meratah milo & ajinamoto……..sengal kan………tu pasal ler rambut sesorg xde nak lebat……….byk naaa makan ajinomoto…………