>

Petang nie Zana xde kat opiss………..bw si kecik tu gi klinik utk timbang. Last month kan, berat Batrice x naik kan……..maintain dari bulan 2 until jun ……..11kg jer………so, this time nak tengok berat dia naik ke tidak……..hu hu hu……suspen2…….hope naik ler sikit berat badan Batrice tu…….

Insya Allah naik sikit kot……he he he……..naluri seorg ibu kan………ngeh ngeh….bukan apa, start dari berat dia x naik tu……..gigih Zana belikan dia Appeton wif lycine tu……..memula tu dia leh terima makan camtu jer…..but, biasa ler anak dara tu…..cepat jemu……so, other alternative cam yang Hirda buat utk Hardy…….campur sekali ngan susu dia……..pagi sekali ………..petang sekali.

Nampaknyer ada peningkatan ler sikit……..kalau dulu, dlm sehari mmg susah nak bagi Batrice makan nasi….but now………..dia dah ada minta nasi sekali 2 dlm sehari. Dulu………gi makan kat luar…….jgn harap ler dia nak makan sekali ……..main jer lebih…………mama & papa dia beria2 minta pinggan kosong satu utk isi nasi lauk utk dia……..xde maknanyer…….di bazirkan camtu jer ler …….berterabur atas lantai……but now, alhamdulillah…….separuh nasi Zana tu kalau pindah ke pinggan dia……..insya allah habis, kalau x habis pun terusik separuh jugak……..and…….setiap kali pergi makan sure kena order tom yam campur ……..coz’ dia suka makan udang, kuah tom yam nyer mama dia ler yg punyooooo ……..ngeh ngeh….jadi ler mama dia nie tukang kopek kulit udang tu………….

the best part now……….every night………dia akan minta nasi ………tak pun biskut pun jadi lerr…….so, nasik nak kena standby w/pun sikit ……..even dah makan kat luar pun……and stok biskut WAJIB ada kat rumah……he he he……….


(*** gambar2 xde kaitan ngan hari kejadian erk……..tu sumer gambar bulan 5 lepas ………..)