>

Saturday……..lepas gi b/fast kat Kluang Railway (mana lagi kan…………..) ………….gigih naik ke Pacific Mall beli tiket nak tengok citer ICE AGE 3………hoooyeeehhhhh!!!!!! another movie for this month………….. 5 tiket for : Laling Hubby, me, Ashraff, Kak Murni & Abid…………yeehaaaa…..this time kami bawak abg kesayangan Batrice tu………sian dia………..x pernah jejak kaki ke panggung …………nak tunggu mak pak dia bawak………..alamatnyer lagi 3 tahun lerrr kot……..tunggu si twin tu besar ……..tu pun kalau mak dia x tambah ahli keluarga lagi…ngeh ngeh ngeh ………………….3 normal seat and 2 couple seat……………total sumer RM47…….. we’ll ambil tiket kul 5.30 pm…………..

After that, ronda2 cari barang nak setup opis laling hubby…………beli karpet, beli kipas ……..pastu cabut balik umah………..nak mengemas…………

Around kul 4 pm camtu………kuar rumah……..gi ambil Abid kat umah MIL…..sian dia……excited dari tengahari dah sampai umah MIL…………semangat nak nengok wayang katanyer………..sempat tido, nangis, makan……..baru ler we’ll sampai…….kemain seronok nengok muka dia time we’ll sampai rumah…………….anak dara tu, berganda2 ler seronok dia nengok geng gaduh dia tu pun joined sekali……………

alahai…………….muka miang anak dara aku ! ………..bila gambar ngan abg abid jer……….mula ler ko buat muka ala2 control ayu yerk Batrice………..belajar dari mana nie?

percubaan nak kiss Abg Abid dia…………..ngeh ngeh ngeh………

I dah macam anak 2 org dah. Kecoh pot pet pot pet melayan budak 2 org nie……udah ler dua2 jenis byk songeh, byk tanya……pening melayan soalan2 tahap berani mati diaorg……….x kisah ler………….camnie agaknyer meriah kalau anak ramai erk……………happening jer…………pening kepala pun iyeee gark !…………he he he ……adat ler kan……bebudak nie byk nooo perangai nyerrr…………..

Saja pergi awal………boleh pusing sekejap dlm mall………kebetulan Sabtu tu, Dato’ Hishamuddin pun datang ke Kluang Mall merasmikan bangunan tu………….tp masa dia sampai, we’ll dah masuk dlm panggung dah…………..sempat tengok diaorg buat preparation jer lah……….

turn Abg plak kissed Batrice yerk !

We’ll pun sempat gark ler masuk POPULAR …….cuci2 mata ngan stok novel & buku2 terbaru……kena plak paw ngan budak 2 org tu…….sorang sebuah buku citer…………kehulur kehilir membawa………..nasib baik paw buku……..boleh ler belikan………..utk kebaikan gark kan…….kalau paw gula2 ……..maaf ler bebanyak mama nak belikan erk……….sat lagi gigi sorang2 cam kena tebuk tupai plak…………..cam gigi Abid………..he he he

X cukup ngan gambar ngan poster ICE AGE ……..poster TRANSFORMER pun diaorg layan….bila ada geng nie……..menjadi2 ler peel si budak kecik sorang tu…….lari sana lari sini, yang penting……mulut cam bertih jagung………pot pet pot pettt…………..

kemain lagi dak kecik tu posing erk…….over ler Batrice oitt!!!

Nasib ler this time………x ramai org kat panggung……….even beli seat normal pun…we’ll pindah gi couple seat…….ngeh ngeh ngeh………tu yg untung bila nengok movie x ramai org kat panggung……..kita buat panggung tu cam kita yg punyooooo………..

Si Abid & Batrice 30 minit pertama jer khusyuk melayan………pastu diaorg buat pesta……main turun2 tangga……..jerit2……..lari2 ………..ke hulu ke hilir……..nasib ler layan citer kartun……buatnyer layan citer yg tangkap leleh…….mau tension org lain yg dlm panggung tu……x pun……silap2 kena halau keluar……………..

Serius…………besstttttt tahap max ler citer nie………I gelak x ingat nyer……………yg x leh tahan beb………………si tupai kali nie tangkap leleh jatuh cintan ngan tupai betina dlm pada rebut2 buah tu…….boleh gitewwww……..ha ha ha …………..

Sian laling hubby……..x leh nak concentrate…..2 kali Abid ajak kuar gi toilet…….ngeh ngeh ngeh……..kita gi beli DVD cetak rompak jer lah nanti yerk Papa!