>

ada yg miss I kerr…..keh keh keh…sorry lah erk……..semalam sehari suntuk x masuk opis…….gi dengar Seminar Menangani Keganasan Terhadap Wanita kat Dewan tepi tasik kluang tu……..later2 I citer…..tp mmg best oooo esp Tengku Naufal………penceramah nyerr…..udah ler ensem……….suara ngaji sedap…….ceramah pun x bg peluang nak ngantuk2………kalau seminar tu buat sampai kul 5 petang pun mmg confirmed x sangap nyerrr…………….yg sangap bila tukar penceramah from PDRM………..baru 5 minit, mata Zana dah berat …………..he he he…

Lama x layan tag kan……………so, kali nie bagi chance Zana feel ……….memori kenangan silam…..keh keh keh………..tag from OLI :-

*** gambar tunangan ***

1) Tempat pertemuan pertama anda & suami anda bertemu?

exact tarikh…………minta maaf ler yerk………mmg x ingat punya………..bab2 mengingat tarikh nie mmg failed………tp yang pasti masa tu raya tahun 2005 kot……..raya ke berapa tu x tahu lerr………..1st time nak bersua muka ngan laling hubby. Dia buat appointment nak datang beraya kat rumah………1st time gark ler dia masuk Tenggaroh tu……..keh keh keh……..nak jadi citerrr…………..laling hubby leh salah rumah plak…………nak lagi best………..dah siap makan, minum, borak bagai………alih2……tuan rumah tu (awek lerr kan ………) tanya apsal panggil dia Anna coz’ nama dia Julie and secara kebetulan dia pun tengah tunggu pakwe dia yg 1st time nak jumpa gark……..keh keh keh……..so kebetulan kan…………confuse ler member naper dari Julie jadi Anna………bual punya bual, borak nyer borak……….rupanyer salah orang……….nasib ler awek tu rumah selang sebuah jer dari rumah Zana…………ngan muka macho pastu, Laling Hubby ngan Abg Samsi berjalan kaki ke rumah ku……….ha ha ha………memula tembelang x pecah lagi……yelah, sapa nak ngaku salah rumah kan………sekali lepas dia balik……….berlari Zana gi rumah Julie tu tanya apsal ler si Hemlin tu pergi parking keta kat rumah dia……….rupanya2……….dia salah rumah……….until now, jadi bahan citer nak kutuk dia…….keh keh keh………..

2) Pandangan Pertama anda terhadap sikap @ ciri2 pada dirinya ketika mula2 berjumpa……
mmmm……….1st kali……..ala cutenyer mamat nie……….putih melepak plak tu………pastu pendiam……..serius, laling hubby ku iteww……..x byk mulut …………ala2 malu2 harimau gitewww…….udah ler kecik comel lote jerr…………nasib ler masa tu Zana nie pun ala2 comel2 lagi kan………kalau dulu badan dah rupa sekarang……..ntah lerr…………..

3) Tempat dating di mana dia meluahkan perasaan pada anda
pantai Teluk Chempedak masa temankan dia antar barang2 pada ex tunang dia……….ha ha ha ha……..

4) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin…….
2 tahun lorr………1st year tu cam……ala2 memain jer lebih……….and 2nd years tu baru lerr cam
” inilah my mr right “…………….

*** my convo ***

5) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
5 tahun sudah……………..

6) Kejutan yg dia pernah buat pada anda
ada kerr………….laling hubby i nie jenis x suka bab2 suprised. Tp dulu2 masa bercinta ada ler sikit2 suprised yg dia buat………….

*** on my 21st or 22nd birthday…..ingat2 lupa ler………….janji nak datang rumah I. Masa tu kat Tenggaroh…………gigih nunggu dari pagi bawa ke malam…….x muncul2 gark……..call x dpt2…….Zana dah tension dah……..merajuk pun iye………….lepas 2 hari baru ler dia muncul…..siap bw bunga sejambak…….bukan bunga ros ok……..bunga orkid…………..rupa2 nyer dia kena tahan kat lokap sebab kesalahan yg adik dia buat………ho ho ho ……….merasa tido kat lokap……..yelah, adik dia buat kerja guna van ayah. Van tu plak atas nama laling hubby…….tu yg sangkut kat dalam tu………..terkejut beruk I buka pintu rumah nengok dia kat dpn pintu siap hulur sejambak bunga ORKID……….udah ler 1st time dpt bunga from kekasih hati.

*** Masa tengah hangat bercinta gark lerr………….time bercinta jer reti nak bg2 kejutan nie coz’ ada motif kan…………laling hubby dok ckp nak kawen nak kawen nak kawen…….time tu plak, Zana tak pikir sangat lerr……….tetiba next week nyer……dia ngan gamble nyer datang rumah Zana kat Tenggaroh berdua ngan adik dia, Nizam………datang merisik ngan mak zana……..hoooo……..patut suruh ler family……..nie tak dia yg gi tanya………..dtg tangan kosong plak tu……..kalau bw cincin ke apa……..ok gark ler kan tambah collection cincin di jari ku ini………time tu Zana kat shah alam………giler terkejut coz’ malamnyer mak call ckp pasal tu…….cam nak pitam……..aloooo……..ingat dia memain jer masa tu……………after a month kot, baru ler kitaorg bertunangan secara rasmi………tarikh? jangan ler tanya……..mmg I lupa……..nasib lerrr tarikh nikah ingat………tp yg pasti I tunang bulan 12……….nikahnyer bulan 3……..ikat 3 bulan jerr……….laling hubby x mau pisang berbuah 2 kali.

lepas kawen……..xde maknanyer nak suprised2 bagai………..laling hubby ku tu jenis straight to the point………..jalan terus xde bengkang bengkok………………..

7) Perancangan anda & pasangan dalam rumahtangga.
Ada rumah sendiri, bisnes sendiri, anak2 sendiri yg ramai. Tp yg pasti…….impian laling hubby nak beli tanah tepi pantai, nak buat rumah ala2 chalet…..time2 cuti anak2 balik ……..ada boat sendiri. Leh gi memancing berdua2an……..he he he………I ikut jerrr.

*** Aku terima nikahnyer Norzannah binti Md. Nordin ……..bla bla bla. Time nie tengah bc taklik lorrr***

8) Bagaimana dia melayani kerenah anak
sgt protected. Bab2 buat susu & tukar pampers ………50% jerrr leh harap. Sgt kedekut nak keluar duit beli menan & baju2 ………..tp x bermakna laling hubby ku tu bukan seorang PAPA yang penyayang yerk………x garang coz’ Batrice lagi takut ngan mama dia berbanding papa dia.

*** honeymoon @ Langkawi ***

9) Hubungan suami anda dgn keluarga sebelah anda
Ok…………no problem. Dia pun leh masuk ngan family Zana yang kepala happening.

10) I teringin nak kepochi pasangan
1) Lieya – En Shah
2) Hirda – En. Shahnun
3) Kak Mimi – En Din
4) Sue – En. Abu
5) Niza – En. Khairul

cukup ler tu kan……………..