>

hoooyeeeh!……….akhirnya………..dekat 2 minggu kat panggung………Sabtu lepas baru we’ll dpt gi nengok………….movie yg mmg di nanti2 kan………..ahak2……………bukan anak yg excited, mak pak yg excited, esp laling hubby ku itu……..dia kan fanatik Transformers

We’ll beli tiket siap2 time kuar lunch……..ambil pukul 9.00 pm………….tu pun, x byk seat yg tinggal………nasib couple seat ada lagi………….nengok berempat + batrice…………zana, laling hubby, ashraf & kak murni…………budak kecik tu kan under age lagi…….so, free ler kan………..total sumer RM40 coz’ ambil couple seat kena ler top up RM1 setiap seat……….

Pukul 8.15 baru gedik2 kuar rumah………..apa tak nyer…..laling hubby pun balik dah dekat 7.30 pm……….sibuk memanjang now…………hu hu hu………..sabtu ahad pun dah kurang masa ngan family……….mmmm………….nasib ler……..ada masa lagi nak nengok wayang……….kalu tak…….isytihar perang dingin lorrr………….

ahak…………..comel tak sepit rambut kat kepala anak dara tu………….start from now, boleh ler buat collection plak sepit2 comel nie…………coz’ dah boleh pakaikan…………erm……….

Sampai kat Kluang Mall dah around 8.50 pm…….nunggu si ashraf & co lagi……..parking full……..erm….sure ramai org nie…………..kul 9.00 pm baru memasing gedik2 turun gi panggung……..sekali sampai…………………..umakaiiii!…………ramainyer umat…………pergh ! penangan citer robot2 comel nie………….melaut hah ! org……..patut ler seat penuh memanjang……..

Ramai kan………….yelah, kat kluang nie , bukan senang nak nengok org seramai2nyer gi panggung………nie cam cipta sejarah gark lerrr……….nie tiket pukul 9.00 pm…………tiket midnite pun masih ramai gark lagi………………….nak beli air & pop corn pun kena beratur pepanjang…………tensi jerrrr……….

Sebelum masuk panggung………sempat ler bergambar kenang2an………….anak dara tu suruh gambar sesorg……..dia takut ler plak…………terkejut coz’ nengok ramai naaa ………..umat manusia, nasib papa dia ada jadi tukang teman……..tu yg pegun kat situ tu……………..

Giler lama erk………..citer nie…………2 jam 30 minit……….tp takpe………..berbaloi lorrr………….Zana yg excited…..siap bising2 ko time bumblebee dok lari2 nak selamatkan si hero tu……alamak, lupa ler plak nama hero tu…………..tak ensem pun….tp sweet jer…………tp, dia nyer makwe……..giler HOT………….dah cam Angelina Jolie I nengok…………cam x padan ler plak kan…………ngan hero yg nampak innocent tu………nak ckp I LOVE YOU pun tunggu tahun………….apa daaaaa……..

For me………..jalan citer biasa2 jer……….lagi best citer TERMINATOR. Zana siap meleleh air mata layan citer TERMINATOR ………..tp dari segi graphic…….wallah ! superb beb…………….terpegun nengok robot2 tukar2……………ha ha ha ha……..Zana ingat tiga watak jer robot2 tu……………Prime Optimus, Bumblebee and JetFire……robot tua siap bertongkat berjanggut tu…….keh keh keh……..robot siap ada tongkat…….

Masa layan citer tu………….tensi jer laling hubby ku itu………..mana taknyer……….Zana dok sibuk tanya……….mana satu baik mana satu robot jahat…………tetiba jadi confuse plak dlm tu…….coz’ Zana nengok sama jerrrr………….ahahkkkkss…………..yg comel lagi………..tu robot kecik cotet yg memula jahat pastu kena tangkap ngan makwe si hero tu……..terus jadi baik………comel siottt……..

Batrice?…………….30 minit terakhir……..dah belayar buat citer dia sendiri…………..lagipun dah kul 11 pm time tu……………tp 2 jam pertama tu………mmg khusyuk ler dia…………..pastu sibuk tanya naper and naper and naper……………

Lepas tengok movie………we’ll gi makan plak…………he he ……..dinner merangkap supper……….kul 2 am baru sampai rumah…………keh keh keh ………..kecik2 anak dara tu dah pandai berembun………kalu besar nurun peel camtu…………..x leh nak salahkan dia ler gamaknyer…….coz’ mak pak dah ajar dari kecik2……………hope x jadi ler camtu kan………..amin !!!!