>

ha ha ha……….sure korang muntah darah bc entry gathering x abis2 kan…….ala, relaks arrr kan…..bukan selalu ok….setahun sekali jer I dpt joined gathering cam nie…….tu yg semangat teruja meletup2 tu…….sampai entry part by part hah! ………..korang lain arrr……selalu berjumpa2an………Zana nie jauh di selatan……..dpt jumpa pun dah kira nasib baik ler tu……

After gathering……we’ll singgah kat Masjid Jalan Duta……….dah berlengas bagai……..gini ler kalau jadi musafir kan………harap mandi kat masjid jer lah………….bukan apa, nak balik umah sepupu kat cheras tu cam malas jer lah plak………….terus ubah plan lain…………dlm sejarah ok ! kalau tak, turun kl jer menepek kat umah sepupu kat cheras tu………xde tujuan lain dah………harap sedara jer lah kan……..but this time, laling hubby ku pecah tradisi ……….mlm masa sampai jer tido umah sepupu kat cheras………..esoknyer pepagi bergegas ke gathering……..and awal2 ckp ngan sepupu we’ll terus balik………padahal…………….masih merewang kat KL……….mati ler kalau dia tahu………!

Kat Masjid Jln Duta………..siap mandikan Batrice bagai…………sian dia……..berpeluh2….lencun dah……..laling hubby pun dah kerimasan……….dia siap mandi lagi………….Batrice pun mandi sekali……..nasib ler daku pun x ikut mandi sekali. Kalau x, harus tinggal duit bayar bil air kat kotak masjid kan………….nengok arr gelagat dia……..kemain kemaruk nak gosok gigi sambil nunggu papa dia siap………cik abg sorang tu…….ngalahkan bini dia kalu masuk toilet……ntah apa yg dia belek agaknyer……………..kat masjid ramai org ler plak…..ada majlis pernikahan kot……..anak sapa tu tak tahu ler………huh ! meriah erk…….now, jadi trend plak kawen kat masjid erkkk………kalu dulu2 kawen kat hotel……….moga2 berkat ler rumahtangga pasangan tu…….. (I dulu pun nikah kat masjid jugak…….hari jumaat lagi ok !)

Dlm pala otak nie xde plan lagi lepas tu……..tup2 dpt mesej dari oli nak berdatingan malamnyer…….mmm………..menarik tu………so, we’ll decided cari hotel…….keh keh keh…….dah bertahun2 naik KL……..nie ler 1st time tido hotel…………

Pusing punya pusing punya pusing……..last2 stay kat hotel jalan ipoh……..HOTEL MESRA………mesra gitewww………..mesra ler sangat………..tido hotel murah jerr……..buat membazir jer tido hotel mahal2…………baik buat shopping duitnyer tu…………..jadi ler…bayar RM85 satu malam………..agak2 nak merasa tido hotel mahal………..tunggu honeymoon kali yg ke 10 kot…..ngeh ngeh ngeh……. xpun tunggu gi kursus, jabatan hantar………

Kemain lagi anak dara nie keseronokan duduk hotel…..siap main cak2 dari dlm lemari lagi…….rumah ko xde lemari camtu kan…….kalau ada pun penuh ngan baju mama ko …..tu yg jumpa lemari kosong pun jadi modal akal dia nak main………telefon siap2 I cabut wayar……sat lagi ada plak panggilan ntah kemana2 ntah…….naya jerrr……..

Dtp hotel & masuk bilik pun dah around 2++ pm……..relaks2 kejap…….mandi, solat bagai……perut dah berkeroncong……….apa lagi, sapedek time ler jawabnyer……..harap makan b/fast nasi lemak pagi tu jer………mau x keroncong perut tu kan……..tp berfoya2 mana nak ingat lapar……..perut pun sampai lupa bagi signal mintak isi…..bila dah dpt baring kejap….dpt rehat kejap baru ler alarm lapar tu on……..cargas turun cari makan……..
Nie lagi satu bab……..laling hubby ku dok mengidam nak makan nasi ayam hainan kat jalan bukit bintang tu……..pusing punya pusing punya pusing…….kepala pun dah pening……..cari parking x jumpa2……..dekat 1 jam gark ler terpusing2 gigih nak cari parking……..tp nan ado……..x yah mimpi ler papa, hari2 ahad nak cari parking area situ………ada parking berbayar x mau plak…..berkira betul duit parking tu…….jalan jauh sikit pun x nak…….kalau boleh nak park terus dpn pintu masuk restoran tu……….mana nak dpt……….last2 nengok muka bini dia dah tarik muncung cam boleh sangkut hanger….baru ler gelabah nak cari tempat makan lain……..tension gua ok………..makan nyer hal pun jadi pasal……….
At last……….gi makan kat kg baru………kengkonon nak pekena chicken chop lerr……tp mimpi lerr……..pukul 3 chicken chop apa bukak……………tambah angin ler I nie kan…….perut dah lapar, idung pun dah sok sek sok sek…….batuk kung kang kung kang……penin kepala lagi…….lagi memilih nak makan………..park keta tepi jalan…..pandai plak cari restoran lain……..last2 makan nasi campur kat kg baru tu……….nasib ler sedap……………..mau x sedap……..ngan ikan bakarnyer…….meleleh2 air liur………….

Lepas makan, terus balik hotel………..anak beranak terbongkang kepenantan & kekenyangan……buruk benar lakunyer erk…….bukan apa, buat persediaan mental & fizikal utk xtvt malam hari plak…….tungguuuuuuu!!!!